VUČIĆ ODLUČIO: Glamočiću poljoprivreda, privreda Raduloviću (VIDEO)

 
  • 5

- Profesor Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu i ekonomski konsultant Radulović biće kandidati SNS-a za mesta ministara poljoprivrede i privrede - kaže Aleksandar Vučić

Lider SNS-a i prvi potpredsednik Vlade Srbije  Aleksandar Vučić najavio da će predložiti profesora Dragana Glamočića za ministra poljoprivrede i konsultanta Sašu Radulovića za ministra privrede.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije rekao je novinarima u Skupštini Srbije da je odlučio da Dragana Glamočića, profesora Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, kandiduje za ministra poljoprivrede, a Sašu Radulovića, ekonomskog konsultanta koji između ostalog piše i blog na sajtu b92, kandiduje za ministra privrede u Vladi Srbije.

- Sutra ću na sednici Predsedništva stranke izneti predlog za ta dva kandidata - rekao je Vučić.

On je rekao da treba sačekati odluku Predsedništva, da li će prihvatiti njegov predlog, kao i da li će njih dvojica prihvatiti ponudu da preuzmu te resore.

- U svakom slučaju, SNS je svoj deo posla obavio. Nijedan od pomenutih kandidata, kao ni Lazar Krstić, nije član stranke - rekao je Vučić.

On je naglasio da je sa ovom informacijom izašao, jer je tako juče obećao i zato što, kako je rekao, SNS ispunjava obaveze koje preuzima pred građanima, pa i to kada, kako i na koji način će saopštiti ko su kandidati za rekonstruisanu vladu.

NEĆU DA BUDEM PREMIJER BEZ IZBORA!

On je takođe izjavio da ne želi da bude premijer Srbije koji je na tu funkciju nije zaslužio na izborima i voljom građana.

- Toliko da znate, mene ne interesuje konstrukcija vlade u kojoj ću da budem premijer - rekao je Vučić novinarima u parlamentu.

On je dodao da možda može da bude premijer posle nekih izbora, a možda se to nikad i ne desi, ali je ponovio da bez izbora ni slučajno neće biti premijer.

Vučić je poručio i da jednom to pitanje treba da se razgraniči, dodavši da je sit "tih podmetačina, dnevnih prevara i svakodnevnih priča o tome".

KO JE NOVI MINISTAR POLJOPRIVREDE?

Redovni profesor i prodekan Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu Dragan Glamočić, kojeg lider SNS Aleksandar Vučić predlaže za ministra poljoprivrede, diplomirani je inženjer stočarstva, a oblast njegovog istraživanja je ishrana životinja.

Na novosadskom Poljoprivredmo fakultetu diplomirao je 1992. godine, a doktorsku tezu odbranio je 1999. godine na temu: "Razvoj novog matematičkog modela za predviđanje konzumiranja suve materije u ishrani krava holštajn rase".

Autor je većeg broja stručnih publikacija, a sarađivao je sa mnogim domaćim i inostranim stručnjacima.

Član je Američkog udruženja za nauku u mlekarstvu i Društva zootehničara Vojvodine, i saradnik je Nacionalnog istraživačkog saveta SAD.

Govori, čita i piše engleski, služi se ruskim jezikom.

(D.Z. / Tanjug)

Video: Naoružanog čoveka koji im je pretio izvlačio iz plamena da ga spasi: Nikola iz Čačka je pravi heroj

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sandra

    26. avgust 2013 | 17:36

    Ave Cezare!!!...ako je Vucic odlucio sigurno je dobro...Sprdnja.

  • grada

    27. avgust 2013 | 03:16

    Dati privredu Radulovicu je bizarna odluka, koja ima neke dublje korene od racionalnih. Nema godinu dana od pisanja stampe o Radulovicevim podvizima u rasturanju firmi i ojadjivanju radnika, a sta je tek napravio u stecaju "delta legala", da i ne pricamo, jer su pokrenute stotine sporova ojadjenih ljudi! Ako zelite da budete ojadjeni, on je pravi covek za ministra!

  • grada

    27. avgust 2013 | 00:07

    Samo jedno pitabje za Vucica! Da li ce brojne krivicne prijave protiv ministra Radulovica da budu obustavljene, zbog njegovog izbora i kako gn dozivljava Radulovicevu izjavu na tviteru, da je postavljanje Krstica, najveca glupost, otkako se on "vrnuo" iz Amerike! Ja tvrdim da je ovo postavljenje tragedija i to u svakom pogledu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA