Stefanović: Novi ministri do kraja nedelje

 
  • 2

- Očekujem da možemo do kraja nedelje da imamo novu sednicu parlamenta na kojoj ćemo raspravljati o konkretnom izboru članova Vlade - kaže predsednik Skupštine Srbije

Predsednik Skupštine Srbije i funkcioner SNS-a Nebojša Stefanović izjavio je danas da očekuje da do kraja nedelje bude održana nova sednica parlamenta na kojoj će se raspravljati o izboru članova Vlade.

On je za RTS rekao da očekuje da će tokom sednice, na kojoj će u naredna dva, tri dana, zavisno kada se završi rasprava, biti usvojen novi Zakon o ministarstvima i da će za to vreme Vlada predložiti parlamentu nova imena ministara i zvanično ponuditi ostavke ministara koji to više neće obavljati.

- Očekujem da možemo do kraja nedelje da imamo novu sednicu parlamenta na kojoj ćemo raspravljati o konkretnom izboru članova Vlade - rekao je Stefanović.

On je istakao i da je stvar Socijalističke partije Srbije to što nismo čuli nijedno ime njihovih kandidata.

- To je stvar dogovora unutar SPS, ja se time ne bih bavio. Oni imaju vremena do sledeće sednice skupštine da predlože imena svojih kandidata, ali to je pitanje za njih - rekao je Stefanović.

Na pitanje kako komentariše izjavu ministarke energetike i funkcionera SNS Zorane Mihajlović da rekonstrukcija nije potpuna sve dok Aleksandar Vučić ne bude premijer, Stefanović je naveo da to nije zvaničan stav stranke.

On je istakao da je to njegova i želja Mihajlovićke i da misli da bi Vučić bio najbolji premijer.

- Ali to nije politički zahtev SNS niti nešto što je Vučić hteo u ovom trenutku. Međutim, to treba shvatiti kao političku želju ljudi iz SNS. Mislimo da je to najoptimalnije za našu zemlju - rekao je Stefanović.

On je istakao da to nije pritisak i da je SNS sve što je imao za rekonstrukciju dogovorio sa koalicionim partnerima, odnosno da je taj proces što se njih tiče završen.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Naoružanog čoveka koji im je pretio izvlačio iz plamena da ga spasi: Nikola iz Čačka je pravi heroj

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolica

    26. avgust 2013 | 10:28

    znam da je plata predsednika opstine aleksandrovac 150000,za sada su smenili njih 3,a svaki nastavlja 6 meseci posle smene da prima platu... a kolka je njihova ,pff ....

  • Bla

    26. avgust 2013 | 09:43

    Pa kolika je ta ministarska plata kad ne mogu da se odluce. Sigurni jedno 130.000 dinara

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA