Mihajlović: SNS ima bolje kandidate za saobraćaj i prosvetu od SPS-a!

 
  • 6

- SNS bi, iako bi neko možda očekivao da se ponašamo potpuno drugačije, mi smo zaista korektni. Nikada ne izlazimo u javnost a da se pre toga zaista nismo dogovorili - kaže ministarka energetike

Ministarka energetike Zorana Mihajlović izjavila da će sednica parlamenta biti održana krajem ovog meseca i da će Srbija imati novu rekonstruisanu vladu.

Mihajlović je, gostujući u Jutarnjem dnevniku RTS-a, rekla da se stvari dešavaju upravo onako kako je i najavljeno, da se ništa ne oteže i da država funkcioniše, što je najvažnije, i za privredu i za građane, da se sednice vlade i odbora održavaju.

Ona je najavila da će se o tome ko će biti ministri i novi ljudi razgovarati na stranačkim organima, ali da SNS isto tako ima i možda mnogo bolje kandidate, recimo, za ministra saobraćaja ili obrazovanja od onih koji se danas spominju, ali da to nije kvota SNS.

- Nije baš uobičajeno da premijer sada govori, recimo, o ministru kulture, a da o tome nije bilo nekih konsultacija - rekla je Mihajlović, koja je i zamenica predsednika SNS.

Prema rečima Mihajlović, SNS je jako korektan partner.

- SNS bi, iako bi neko možda očekivao da se ponašamo potpuno drugačije, mi smo zaista korektni. Nikada ne izlazimo u javnost, a da se pre toga zaista nismo dogovorili, da sa svojim koalicionim partnerima nismo o svemu razgovarali - rekla je ministarka.

Komentarišući izjavu premijera Srbije Ivice Dačića, koji je kazao da ne očekuje mnogo od eksperata, Mihajlović je rekla da u SNS očekuju mnogo od eksperata i da SNS smatra da "treba da bude mnogo Krstića zato što otvaraju prosto prostor za brže reforme".

Ona je dodala da neće više biti mogućnosti da razni lobistički i tajkunski pokreti i uskopolitički krugovi određuju da li će neko biti ministar. Na pitanje novinara o ekspertima Saši Raduloviću i Svetlani Živanović, čija se imena spominju kao kandidati za mesta koja pripadaju SNS, Mihajlović je odgovorila da se rekonstrukcija ne radi zbog toga što je vlada bila u krizi, "nego zato što moramo da idemo brže u reforme".

- Hoćemo da nađemo ljude koji će moći najbolje da odgovore novim ciljevima i izazovima, a ne da imenujemo ministre prema zahtevima ili prema zaslugama - istakla je Mihajlović.

NISAM ZADOVOLJNA REFORMISANJEM "SRBIJA-GASA" I "ELEKTROPRIVREDE SRBIJE"

Ministarka energetike kaže da nije zadovoljna sa reformisanjem u "Srbija-gasu" ni u "Elektroprivredi Srbije" i ponovila je da će tražiti da se tačno utvrdi rok za restrukturiranje javnih preduzeća.

- Ako hoćemo da imamo uspešna javna preduzeća i preduzeća koja će sutra moći da odgovore potrebama stanovništva i privrede, ona moraju da završe svoje reformisanje. Nisam zadovoljna sa reformisanjem ni u "Srbija-gasu", koje gotovo da nije ni počelo, ni "Elektroprivredi Srbije", koje je previše sporo - rekla je za RTS Mihajlović.

Mihajlović je navela da Srbija nije izuzetak i da za tako nešto u svim zemljama mora da postoji jaka politička volja.

- SNS ima tu snagu i volju. Pokazuje je svaki dan i, ako neko misli da će reforma da stane, grdno se vara - rekla je Mihajlović.

Na pitanje da li je realno da trećim reprogramom duga za električnu energiju koji je počeo prošle sedmice budu naplaćena sva dugovanja, Mihajlović je rekla da su građani shvatili nakon prvog i drugog reprograma da nema više odugovlačenja.

(Telegraf.rs / Izvor: RTS)

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA