Arsić: Promene u Vladi biće temeljne

 
  • 0

- Ići će sledećim redosledom: novi ministri prave svoje kabinete i završava se zamenom rukovodilaca u javnim preduzećima i ustanovama - kaže šef poslaničke grupe SNS u Skupštini

Šef poslaničke grupe SNS u Skupštini Srbije Veroljub Arsić kaže da se slaže da pregovori o rekonstrukciji Vlade dugo traju, ali dodaje da za to postoje razlozi.

Primena Briselskog sporazuma, sam sporazum i dobijanje datuma za početak pregovora o priključenju Evropskoj uniji razlozi su zbog kojih su se “odužili” razgovori o rekonstrukciji, a Arsić tvrdi da će promene u Vladi biti temeljne.

- Ići će sledećim redosledom: novi ministri prave svoje kabinete i završava se zamenom rukovodilaca u javnim preduzećima i ustanovama - kazao je on za Blic.

Na pitanje da li će SNS stražiti od premijera Srbije i ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića da se odrekne jedne od funkcija, Arsić kaže:

- To dosad nije bila tema razgovora, pa ne verujem da će to i biti tema ove rekonstrukcije. Očigledno neki ostavku predsednika SNS Aleksandra Vučića na funkciju ministra odbrane pogrešno, čak često i zlonamerno tumače time da SNS traži od Dačića da se odrekne funkcije ministra unutrašnjih poslova. Vučić je samo dao primer da ne može da obavlja kvalitetno, kako on želi i smatra, posao i prvog potpredsednika Vlade i ministra odbrane, pa se odrekao jedne od funkcija.

Govoreći o tome da li postoji mogućnost da vladajuća koalicija izgubi većinu u skupštinskim odborima, budući da su URS izašli iz Vlade, on kaže da očekuje da URS bude konstruktivna opozicija i da će njihovi poslanici učestvovati u radu skupštinskih radnih tela.

On kaže i da ne veruje da će, nakon promena na republičkom nivou, takve promene uslediti i na lokalu.

Na pitanje da li se mogu očekivati izbori sledeće godine, Arsić je rekao da se oni uvek mogu desiti. "Ali ja zasad ne vidim nijedan politički razlog da to bude ove ili naredne godine".

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA