SAZNAJEMO: Mihajlović spaja energetiku i rudarstvo, Bačeviću životna sredina!

 
  • 2

Rekonstrukcijom Vlade iz postojećeg Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine biće odvojena zaduženja o životnoj sredini, a pridodat sektor rudarstva

Definitivno je dogovoreno da u rekonstrukciji Vlade Srbije dođe do odvajanja resora iz pojedinih ministarstava i pripajanja drugima, pa će tako biti formirano novo ministarstvo energetike i rudarstva na čelu sa Zoranom Mihajlović, dok će Ministarstvo prirodnih resursa Milana Bačevića dobiti i brigu o životnoj sredini, saznaje Telegraf.rs.

Rekonstrukcijom Vlade iz postojećeg Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine biće odvojena zaduženja o životnoj sredini, a pridodat sektor rudarstva, te će Srbija dobiti novo Ministarstvo energetike i rudarstva na čijem čelu će biti Mihajlovićeva.

Milan Bačević će preuzeti rukovođenje novim Ministarstvom životne sredine, prirodnih resursa i prostornog planiranja.

- Aleksandar Vučić i Ivica Dačić blizu su dogovora da se rudarstvo i energetika spoje u jedno ministarstvo kojim će upravljati Zorana Mihajlović, ali spajanje ova dva sektora ne znači da će Milan Bačević ostati bez ministarstva, naprotiv. On će dalje voditi ministarstvo životne sredine - tvrdi naš dobro obavešteni sagovornik blizak vrhu SNS-a.

Ministarka energetike Zorana Mihajlović kaže za Telegraf da još uvek nije obaveštena o prekomponovanju ministarstava i spajanja energetike i rudarstva u jedno ministarstvo.

- Još uvek ne znam da li će u rekonstrukciji Vlade doći do spajanja resora energetike i rudarstva u jedno ministarstvo, ali ako bismo govorili o podizanju efikasnosti u tim segmentima, što je i konačni cilj rekonstrukcije, da se u svim segmentima društva postignu visoki ciljevi, onda bi spajanje ta dva sektora bila skroz logična i normalna stvar - kaže Zorana Mihajlović.

Ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Milan Bačević izjavio je ranije da su neophodne promene u organizaciji unutar Vlade i tada najavio mogućnost spajanja energetike i rudarstva.

- Nije nemoguće i nije nelogično da dođe do spajanja energetike i rudarstva, ali postoje i druge varijante i mogućnosti - rekao je Bačević.

(D. Zlojutro)

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • duh

    22. avgust 2013 | 11:59

    Dal je moguce da ovi svi sa slike znaju da koriste laptopove? :)

  • Bojana Popović

    22. avgust 2013 | 10:50

    Ministar je posten, vredan i strucan covek. Koje god ministarstvo vodio ostace najbolji clan Vlade.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA