SAZNAJEMO: Dačić spreman na sve samo da zadrži policiju!

 
  • 2

Lider SPS-a odlučan je da ostane na mestu ministra policije, a zauzvrat je spreman na sve kompromise i zamenu resora sa SNS-om u rekonstrukciji Vlade Srbije

Do kraja ove nedelje trebalo bi da budu poznata imena budućih ministara u rekonstruisanoj Vladi Srbije, ali za SPS narednih sedam dana biće veoma turbulentni, jer se još uvek ne zna koje će resore ta stranka dobiti, kao ni ko će od funkcionera zauzeti mesta u Nemanjinoj 11.

Naime, lider socijalista Ivica Dačić spreman je na sve ustupke i zamene resora kako bi ostao na čelu Ministarstva unutrašnjih poslova, saznaje Telegraf.rs!

Dačić pristaje na sve promene u Vladi, kao i da socijalisti ustupe neke od resora naprednjacima, pa čak i da u njegov kabinet uđu drugi koalicioni partneri, a sve zarad njegovog opstanka na funkciji ministra policije.

Foto: Tanjug

- Dačić još nije zakazao sednicu Predsedništva stranke na kojoj bi se i definitivno imenovali kadrovi SPS-a koji bi ušli u Vladu Srbije. On to nije učinio jer još ne zna s kojim resorima će socijalisti raspolagati, a spreman je na sve ustupke kako bi ostao na čelu MUP-a - kaže naš dobro obavešteni sagovornik.

Prema njegovim rečima, Dačić će žrtvovati i ministarstva prosvete i zdravlja i ustupiti ih Srpskoj naprednoj stranci, ako treba, iako su na tim mestima već bile viđene dve potpredsednice stranke Dijana Vukomanović i Slavica Đukić Dejanović.

- U stranci je sve već bilo rešeno, čekalo se samo da se i zvanično za nove ministre promovišu Branko Ružić, Škundrić i Dijana Vukomanović. Međutim, sada je sve to zamrznuto - tvrdi on.

Ivica Dačić ponovio je za Telegraf da će "sve teme o rekonstrukciji Vlade biti tokom vikenda na stolu i da o svemu može da se pregovara".

- Sve je na stolu, od formiranja novih ministarstava, rotacije postojećih resora, eventualnog ulaska novih partnera u Vladu, do konkretnih kadrovskih rešenja - rekao nam je Dačić.

On je ranije izjavio da je cilj SPS-a da rekonstruisana Vlada bude što brža i efikasnija, a ne da u njoj socijalisti drže što više fotelja.

Prema ranijim najavama, koalicioni partneri do ponedeljka, za kada je zakazana sednica Skupštine Srbije, treba da se o svemu dogovore, a tada će biti poznato i to da li će biti formirano novo ministarstvo za evropske integracije ili će taj posao biti podeljen između Ministarstva spoljnih poslova i Kancelarije za EU.

Potpredsednik SNS Bratislav Gašić kaže da rekonstrukcija još nije gotova i da imena budućih ministara još nisu ni na vidiku.

- Još se razgovara i pregovara oko detalja, pa nisu poznata imena svih novih ministara - kaže Gašić.

On ne isključuje mogućnost zamene resora jer je cilj rekonstrukcije boljitak građana Srbije, a ne samo strogo držanje koalicionog sporazuma.

(Telegraf.rs)

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milisav

    19. avgust 2013 | 16:03

    Hahahaa. Pa nista novo .

  • Ostap Bender

    20. avgust 2013 | 01:19

    Koga oni mazu i lazu...jos se kao pregovara oko detalja. Smessno.O ccemu , da li neki novi ima lepe occi? I kao da je izbor neki. U strankama nema struccnih ljudi , ima samo prijatelja i poslussnika. Zato ide tako kilavo. Ej, ccuj , do ponedeljka. Losse, losse...gubi se poverenje , splassnjava entuzijazam....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA