MIHAJLOVIĆ: Ovo je srpska, a ne Dačićeva vlada!

 
  • 6

Potpredsednica naprednjaka je rekla da se rešenja za rekonstruisanu vladu mogu očekivati iduće sedmice, dodavši da još nisu postignuti dogovori ni o resorima, niti o konkretnim imenima

Potpredsednica Srpske napredne stranke (SNS) Zorana Mihajlović istakla je, povodom pojedinih izjava iz Socijalističke partije Srbije (SPS), da ovo "nije Vlada Ivice Dačića, već Vlada Srbije".

Mihajlović je rekla da se rešenja za rekonstruisanu vladu mogu očekivati iduće sedmice, posle intenziviranja razgovora i unutar stranke, i sa koalicionim partnerima.

- Još nisu postignuti dogovori ni o resorima, niti o konkretnim imenima - rekla je Mihajlović.

Prema njenim rečima, za sedam do osam dana biće održano Predsedništvo SNS-a, na kojem će se izjasniti o konkretnim predlozima.

Na pitanje da li će biti formirano posebno ministarstvo za evropske integrcije, i da li će biti izdvojen resor za zaštitu čovekove okoline, ona je rekla da "sve što se pojavljuje u medijima iz takozvanih obaveštenih izvora, kao i imena o kojima se govori, jesu samo spekulacije, jer razgovori još traju", i unutar SNS-a i sa partnerima.

- Sve će biti poznato 26. ili 27. avgusta, kada predlozi dođu u Skupštinu - precizirala je Mihajlović.

Povodom izjave potpredsednice SPS-a Slavice Ðukić Dejanović da je "ovo Dačićeva vlada", ona je rekla: "Ovo nije Vlada Ivice Dačića, ovo je Vlada Srbije".

Komentarišući poziv Lazaru Krstiću da vodi resor finansija, Mihajlović je rekla da je njena stranka ponosna na činjenicu da je on spreman da se angažuje u Vladi i na napretku naše zemlje, te da je njegov dolazak signal svim našim mladim, obrazovanim ljudima u svetu da Srbija računa sa njihovim znanjem.

Predlogom Krstiću da bude ministar u Vladi Srbije, SNS je pokazala da je njen ključni kriterijum za izbor kadrova stručnost i znanje, a ne partijska pripadnost, zaključila je ona.

"SPREGA TAJKUNA, ANALITIČARA I POLITIČARA"

Potpredsednica SNS-a izjavila je da je potpuno jasno da postoji sprega tajkuna i pojedinih političara, kao i analitičara kako bi, bez argumenata, napadali tu stranku i njenog lidera Aleksandra Vučića.

- Ko plaća te analitičare? Da li je to Miroslav Mišković? - zapitala je Mihajlović.

Na pitanje novinara koji su to ljudi u pitanju, ona nije navela konkretna imena, ali je istakla da bi bilo bolje da postoji ozbiljna opozicija koja bi iznosila ozbiljne kritike i time uticala na bolji rad Vlade.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: "Tukli su ga i na albanskom tražili novac": Komšinica pretučenog Radića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Puniša

    16. avgust 2013 | 14:31

    Šta ispriča sve? Ne vidim razlog da Mišković plaća bilo koga da ih napada, pa SNS tako dobro radi da će sami da potonu i bez naručenih napada.

  • Milivoje

    16. avgust 2013 | 13:37

    Ha,ha,ha koja neistina pa moj sin koji je bio briljantan student na građ.fak.u Bg deset godina je gradio po celom svetu impozantne oblekte koji su zadivili svetske velikane a kada je sada došao ovde zovu ga da radi i daju mu rešenje na 22000 din.I ovaj će dečko proći ali gore od Đelića.

  • Gluvoća je pola karijere

    16. avgust 2013 | 15:10

    Primećujem da SNS kad nema odgovor postavlja kontrapitanje. Nevaspitano.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA