Gojković: Svaki ministar naprednjaka mora da iznese jasan plan

 
  • 3

- Samo ukazujemo na to da je naš predsednik jasno stavio do znanja da ne može u punom kapacitetu da obavlja više poslova u državi - kaže član predsedništva SNS-a

Članica predsedništva SNS Maja Gojković kaže da će svaki ministar iz redova naprednjaka koji bude imenovan u tim iz Nemanjine 11 morati da preuzme odgovornost i da iznese jasan plan protiv čega želi da se bori i šta želi da stvori.

- Trenutno se rešavaju neke dileme oko drugačije raspodele nadležnosti resora, ali i o eventualnom formiranju nekih novih ministarstava. Istovremeno, razgovara se o politici koju će voditi buduća vlada - rekla je Gojkovićeva u intervjuu "Novostima".

Gojkovićeva ističe da još nije bilo razgovora s partnerima o podeli resora, i oni se ne dele na važne i manje važne, i navodi da je SNS uvek spremna da se suoči s problemima u državi, pre svega u sferi finansija i privrede.

Što se tiče vlasti u Vojvodini, Gojkovićeva ističe da oni nikoga ne teraju da podnese ostavku, već kao opozicija preispituju rad pokrajinske vlade i ukazuju na lošu ekonomsku situaciju.

Upitana da li će Dačić morati da napusti resor MUP-a, ona je rekla da SNS ni na čemu ne insistira, "samo ukazujemo na to da je naš predsednik Aleksandar Vučić jasno stavio do znanja da ne može u punom kapacitetu da obavlja više poslova u državi".

Što se tiče stranca u Vladi, ona smatra je u sektoru finansija i privrede potreban kvalitetan kadar koji ne podleže pritiscima političkih lobija i tajkuna.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cobi ns

    14. avgust 2013 | 10:18

    Ona je od prošle god.promenila 5-6 stranaka i koalicija,tipičan primer lične promocije i interesa-to samo slep ne vidi...

  • mladen

    14. avgust 2013 | 10:31

    ..sta tvoj predsednik nije pre godinu dana znao da nije supermen?

  • GoranM

    15. avgust 2013 | 11:54

    Poštovana Majo, kada ćemo opet biti u prilici da vas gledamo na tv Pink u edukativnoj emisiji Sanje Marinković? Vi toliko toga imate za reći.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA