Mirović: Pred Vojvodinom su dva puta

 
  • 4

- Da smo prava Vojvodina, pod pretpostavkom da Ustavni sud odbaci značajne elemente Statuta, vlada Vojvodine bi morala da odstupi, a nakon toga bi morali da imamo izbore - kaže potpredsednik SNS-a

Potpredsednik Srpske napredne stranke Igor Mirović smatra da bi, pod pretpostavkom da Ustavni sud odbaci značajne elemente Statuta Vojvodine, pokrajinska vlada morala da podnese ostavku i da se raspišu vanredni pokrajinski izbori.

Mirović je istakao da naprednjaci očekuju da će se Ustavni sud pridržavati rokova kao i da će se do kraja godine znati stav da li je Statut u skladu sa Ustavom ili nije.

- Šta će se nakon toga desiti, to je pitanje na koje u ovoj našoj političkoj vojvođanskoj kaljuzi niko nema konkretan odgovor. Da smo prava Vojvodina, pod pretpostavkom da Ustavni sud odbaci značajne elemente Statuta, vlada Vojvodine bi morala da odstupi, a nakon toga bi morali da imamo izbore, a nakon izbora bi nova većina u dogovoru sa opozicionim strankama kroz što širi konsenzus morala da koncipira novi statut -  rekao je Mirović.

Predsednik Saveta za Vojvodinu SNS-a smatra da je moguće da aktuelnim vojvođanskim vlastima "ni odluka Ustavnog suda neće biti dovoljna da odstupe sa vlasti i raspišu izbore".

- Mislim da će aktualna vojvođanska vlast izabrati put grčevite, sumanute i do kraja potpuno jasne borbe za fotelje, bez obzira na sve šta se dešava na političkoj sceni i u javnom mnjenju - istakao je Mirović.

Po njegovim rečima jasno da Vojvodina ima dva puta. Prvi put je "nastavak agonije koji može trajati nekoliko godina", a drugi put jesu "političke promene, izbor novih ljudi, reorganizovanje odnosa sa centralnom vlašću, stvaranje miljea za zajedničke projekte".

- Boli me što pokrajinska vlast nije dovoljno vešta, smislena i odgovorna da zajedno sa centralnom vlašću dovede velike investitore. Zašto Kinezi ulažu samo u centralnu Srbiju, zašto ne ulažu i u Vojvodinu? Siguran sam da puni deo krivice za to snosi pokrajinska administracija - naglasio je Mirović.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vukašin

    12. avgust 2013 | 16:35

    Miroviću nevalja ti posao.

  • Nessa

    13. avgust 2013 | 06:28

    Ebo vas ja polticari dokle ce te ebat narod...ako ja postanem opozicija svi politicari ce asfaltirati puteve na 40 stepeni a narod ce sedeti u skupstini...

  • Miko

    13. avgust 2013 | 11:50

    2 puta, SNS i propast (DS) a kako krenes putem, vidis samo ovo trece, propast ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA