SNS: Gradonačelnik snosi odgovornost za povređivanje devojčice (10)! Đilas: Obezbeđenje nije krivo!

 
  • 7

- Potpuno je neprihvatljivo da već drugi dan ne postoji zvanično saopštenje povodom ovoga. Pitamo se da li je uzrok tome pokušaj da se incident zataška, ili je na delu već poznata bahatost gradonačelnika Beograda - navode naprednjaci

Odbornici Srpske napredne stranke najoštrije su osudili incident koji se dogodio ispred Skupštine grada, tokom protesta izbeglih i raseljenih, meštana Resnika, u kojem je, prema pisanju medija, povređivanja desetogodišnja devojčica Tamara Džolić.

Šef odborničke grupe SNS u Skupštini Grada Beograda Aleksandar Jovičić zatražio je, u ime odbornika naprednjaka, od gradonačelnika Dragana Ðilasa da hitno izvesti javnost o svim okolnostima tog događaja, da saopšti identitet aktera napada na devojčicu i da, kao prvi čovek prestonice, prihvati odgovornost.

"Potpuno je neprihvatljivo da već drugi dan ne postoji zvanično saopštenje povodom ovoga. Pitamo se da li je uzrok tome pokušaj da se incident zataška, ili je na delu već poznata bahatost gradonačelnika Ðilasa i njegovih gradskih službi koje ne interesuju zahtevi najugroženijih građana Beograda", naveo je Jovičić u pisanoj izjavi medijima.

Pojedini beogradski mediji preneli su da je radnik obezbeđenja grada Beograda juče ujutru fizički napao desetogodišnju Tamaru Džolić, posle čega je ona prebačena u Urgentni centar.

Devojčica je tokom incidenta s ocem Vujadinom bila ispred Skupštine grada zbog protesta koji su organizovali nezadovoljni meštani Resnika.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas rekao je danas da obezbeđenje zgrade Skupštine grada nije udarilo dete prilikom jučerašnjeg protesta žitelja izbegličkog naselja u Resniku, već da je devojčica povređena u metežu.

ĐILAS: OBEZBEĐENJE NIJE UDARILO DEVOJČICU!

- Nijedan pripadnik obezbeđenja zgrade niti MUP-a nije primenio silu, već je maksimalno profesionalno radio svoj posao - naveo je gradonačelnik Beograda i lider DS-a Dragan Đilas u saopštenju.

Đilas je u saopštenju objasnio da je, želeći da razgovara sa stanovnicima Resnika koji su zbog dugova ostali bez struje, izašao ispred zgrade Skupštine grada, ali da se posle tri minuta vratio u nju jer su građani odbili razgovor.

- Roditelje sam čak zamolio da sklone decu i ne zlopotrebljavaju ih, što su oni odbili. Po mom ulasku u zgradu, okupljeni su, gurajući i dalje decu ispred sebe, nasilno pokušali da uđu zamnom što obezbeđenje nije dozvolilo i u tom metežu je najverovatnije dete i povređeno - naveo je Đilas.

On je kazao da je obezbeđenje uvelo oca i dete u zgradu želeći da im pruži neophodnu pomoć, ali su oni to odbili.

- Otac nije dozvolio da se devojčica umije, niti je želeo ponuđenu vodu. O svemu postoji i video-zapis kao dokaz da deca nisu bila na platou već na stepeništu te da su ih roditelji zloupotrebili što ovom prilikom neću komentarisati - naveo je Đilas.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • stefan

    8. avgust 2013 | 17:07

    Ovaj narod je poludeo, dal je moguce da vodaju decu po protestima i na ovim vrucinama?! Svima treba oduzeti decu!

  • ja

    8. avgust 2013 | 17:28

    Sve je to ok i cela ta prica da je obezbedjenje krivo, ali bre sta vode decu sa sobom kada protestuju?! Ja imam dvoje dece i nikada nebih povela decu na neki protest . Mislim da je za ovaj slucaj i otac kriv, napolju 40 stepeni i on bodi dete na protest! Van svake pameti

  • blagica

    8. avgust 2013 | 17:02

    Ovo je velika sramota. Zar je moralo obezbedjenje toliko da stiti gradonacelnika od "opasne" desetogodisnje devojcice pa da joj slomi nos?. Na ovo bi morao da reaguje i ministar policije Ivica Dacic.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA