TEMA TELEGRAFA: Ovo su ministri koji su preživeli rekonstrukciju Vlade!

 
  • 12

Devet od 19 ministara u Nemanjinoj 11 sigurni su na svojim pozicijama i njih najavljena rekonstrukcija, koja će epilog dobiti krajem avgusta u Skupštini Srbije, neće pogoditi

Rekonstrukcijom Vlade Srbije čak devet ministara iz prethodnog saziva ostaće bez fotelja u Nemanjinoj 11. Među "preživelima" su Nikola Selaković, Zorana Mihajlović, Milan Bačević, Ivan Mrkić, Rasim Ljajić, Velimir Ilić, Sulejman Ugljanin, Slavica Đukić Dejanović i Jovan Krkobabić.

Rekonstrukcija će krajem avgusta dobiti epilog u Skupštini Srbije, a prema najavama lidera dve najjače stranke SNS-a i SPS-a, mesta u Nemanjinoj 11 više nema za: Milutina Mrkonjića, Žarka Obradovića iz redova socijalista, Alisu Marić, Bratislava Petkovića, Gorana Kneževića i Aleksandra Vučića, od naprednjaka, kao i Mlađana Dinkića, Suzane Grubješić i Verice Kalanović iz URS-a.

Kako saznaje Telegraf, Vlada Srbije doživeće, kao što su to Ivica Dačić i Aleksandar Vučić najavljivali, temeljnu rekonstrukciju, pa se u Nemanjinoj, osim promene pojedinih ministara, mogu očekivati i novi resori, ali i strani stručnjaci.

Ipak, postoje i ministri koji svoja mesta u Vladi Srbije suvereno drže.

Ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković prvi je od ministara čijim su radom zadovoljni i prvi potpredsednik i predsednik Vlade, zbog čega nijednog momenta nije dovođen u vezu s pričom o rekonstrukciji.

U Ministarstvu pravde i državne uprave kažu za Telegraf da su zadovoljni činjenicom da Selaković nije pominjan kao neko ko bi trebalo da bude zamenjen prilikom rekonstrukcije kabineta Ivice Dačića.

- To je plod zaista napornog rada čitavog ministarstva na čelu s Nikolom Selakovićem, kao i niza dobrih mera koje smo uradili u prethodnih godinu dana rada - kažu u Ministarstvu pravde.

Ministarka energetike Zorana Mihajlović takođe je jedan od ministara o čijoj smeni niko nije razgovarao, iako je ona više puta isticala da je blanko ostavku predala lično Aleksandru Vučiću.

- Blanko ostavku koju sam fizički napisala i potpisala predala sam mnogo ranije svom predsedniku stranke. Za mene je to normalno. On moju blanko ostavku ima od prvog dana otkad radimo zajedno - kaže Mihajlovićeva.

S liste SNS-a sigurni su još Milan Bačević, ministar prirodnih resursa, Ivan Mrkić, ministar spoljnih poslova, ali i lider Nove Srbije Velimir Ilić, koji je ministar građevine, kao i ministar za spoljnu i unutrašnju trgovinu Rasim Ljajić, lider SDPS-a.

Od ministara s kvote koalicije SPS-PUPS-JS pozicije u rekonstruisanoj Vladi sačuvaće lider socijalista Ivica Dačić, predsednik PUPS-a i ministar rada Jovan Krkobabić i ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović.

U Vladi definitivno ostaje i Sulejman Ugljanin, koji je do sada bio ministar bez portfelja, ali nije isključeno da će, ipak, u novoj Vladi dobiti i striktnija zaduženja.

(D. Zlojutro)

Video: Srušila se zgrada u Napulju, iz ruševina izvukli tela dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Niko bitan

    13. avgust 2013 | 09:37

    Ma Zoranu je i glupo smeniti. Nije poskupela struja, nema vise kamate, napon je svuda 220-380v, nema stranackog zaposljavanja u eps-u. Mislim, nema smisla da se smeni. Ispunila je predizborna obecanja svoje stranke. Svaka joj cast.

  • Sandra

    13. avgust 2013 | 15:29

    Moj favorit je ministarka Zorana.Za zivota ne cuh vise gluposti od jednog ministra....miskim I drugi udaraju ko Maxim po diviziji al ona prednjaci!!!

  • MikiGrobar

    13. avgust 2013 | 08:55

    Nisam ni ocekivo da rasim bude smjenjen......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA