Mihajlović: Vučić je jedini istinski hteo da podnese ostavku

 
  • 4

- Samo jedan čovek je istinski hteo da podnese ostavku, a to je Aleksandar Vučić - kaže ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine u Vladi Srbije

Ministarska energetike, razvoja i zaštite životne sredine Zorana Mihajlović ocenila je danas da je jedino ministar odbrane Aleksandar Vučić istinski hteo da podnese ostavku, navodeći da, ako neko zaista želi dobro da radi svoj posao, ne može da obavlja više poslova u isto vreme.

- Samo jedan čovek je istinski hteo da podnese ostavku, a to je Aleksandar Vučić. To je ono što je SNS pokušala svo ovo vreme, a to je da uvedemo nove standarde i ja zaista verujem da jesmo napravili korak napred. Tako dajemo primer i duboko verujem da to građani Srbije vide - rekla je Mihajlović gostujući na TV "Pink".

Ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine rekla je da će do kraja meseca imati novi koalicioni sporazum, i da će se znati ko će biti novi ministri, i kako će izgledati nova vlada.

Za sada, u Srpskoj naprednoj stranci se o tome nije pričalo, rekla je ministarka novinarima u Resavici, gde pušta u rad metanometrijsku stanicu u direkciji Javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja (PEU) Resavica.

U ovoj vladi se razmišlja kako povećati efikasnost i otkloniti sve slabosti i postići bolje rezultate.

- To nije pitanje pojedinačnih želja, i ne sme biti. Pitanje je šta može da poveća efikasnost. Kao neko ko vodi energetiku i životnu sredinu, stalno ponavljam da životna sredina mora biti objedinjena u jednom a ne u tri ministarstva, a isto se odnosi i na energetiku i rudarstvo - poručila je ministarka.

Ona se osvrnula i na izbor novog direktora EPS i kazala da ona neće učestvovati u užem izboru direktora ovog preduzeća. Svih 77 prijavljenih, napominje, imaće jednake šanse.

- Svi imaju jednaka prava, komisija od pet članova će se opredeliti za tri najbolje biografije. Naravno, prethodno će razgovarati sa kandidatima, ponudiće Vladi Srbije predlog, vlada će na sednici doneti odluku i izabraćemo generalnog direktora EPS - rekla je ministarka.

(D. Z. / Tanjug)

 

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mirko

    6. avgust 2013 | 11:55

    Pa što nije podneo?!!! Patetike i foliranja na tone!!

  • Legenda iz Zeleznika

    6. avgust 2013 | 11:44

    Vucic bi bio kandidat za sveca,samo da nije gasio medije u vreme Milosevica. Mada se "iskreno" kaje!!!

  • Heroes

    6. avgust 2013 | 13:07

    Vucic ovo, Vucic ono...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA