DAČIĆ: Moguća zamena ministarstava sa SNS

 
  • 3

- Efekat rekonstrukcije je kao da su bili izbori, došlo je do velikih promena, prekompozicija, uzimanja ključnih resora od strane najjače partije SNS ili SPS, svejedno - rekao je premijer i dodao da će posle rekonstrukcije Vlada biti mnogo stabilnija

Premijer i predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je jutros da je moguća zamena ministarstava sa Srpskom naprednom strankom i da će rezultat rekonstrukcije biti mnogo stabilnija Vlada.

- Cilj je da promenimo Srbiju nabolje, nije pitanje više ili manje vlasti, već da radimo drugačije, menjamo ceo sistem da bi država mogla bolje da funkcioniše - istakao je Dačić gostujući u Dnevniku RTS-a.

On je rekao da predstoji možda teži deo rekonstrukcije - određivanje novih članova Vlade i da u tom smislu "ne postoje partijske zabrane u okviru vlade, odnosno partijski zagarantovana ministarstva".

- Želimo da nađemo najbolje ljude, koji mogu da najefikasnije organizuju sistem tako da može da da rezultate - rekao je Dačić i naglasio da "ne čini čoveka funkcija ili titula, već rezultati i da li zna da upravlja sistemom".

Na pitanje da li je otvorena mogućnost zamene resora sa SNS, on je odgovorio potvrdno i naglasio da će biti bitno da li neko predlaže kvalitetnog kandidata, na osnovu čega će se koalicioni partneri dogovarati kome će pripasti određeni resor.

- Efekat rekonstrukcije je kao da su bili izbori, došlo je do velikih promena, prekompozicija, uzimanja ključnih resora od strane najjače partije SNS ili SPS, svejedno - rekao je Dačić.

On je kazao da će posle rekonstrukcije "Vlada biti mnogo stabilnija".

Premijer je rekao da Vlada neće ići na odmor i da je paralelno sa završetkom procesa rekonstrukcije, očekuju tehničke pripreme za početak pregovora s EU s obzirom na to da krajem septembra počinju skrininzi za poglavlja 23, 24, ali i 32 koje se tiče finansijske kontrole, kao i rad na unutrašnjim reformama zakonodavstva i ekonomiji.

Dačić je kazao da će glavni pregovorač Srbije biti određen u narednih sedmicu-dve, paralelno sa rekonstrukcijom.

On je rekao da proces pregovora ne može biti usporen jer Srbija još nema glavnog pregovarača, naglasivši da to ne zavisi od jednog čoveka i da "nismo dobili datum (za početak pregovora s Unijom) već zbog napretka u dijalogu s Prištinom".

Dačić je kazao da ideja angažovanja stranih stručnjaka u Vladi nije nova, da su i prethodnih godinu dana kontaktirani i bivši direktor MMF-a Dominik Stros Kan i drugi stručnjaci, naročito iz oblasti ekonomije i finansija.

- Naravno, ima različitih mišljenja i onih koji smatraju da to nije dobro, ali niko se ne buni kad u nekom našem sportskom klubu igraju stranci. Ovde je bitno da taj stručnjak daje rezultate - dodao je premijer.

Dačić je ponovo pozvao kosovske Srbe da izađu na lokalne izbore u pokrajini 3. novembra i to zbog, kako je rekao, sebe samih a ne predsednika opština ili Vlade Srbije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • стрептомицин

    3. avgust 2013 | 10:48

    "А сад' мало она"! Доста сте ви крали, сад је ред на друге партијске "другове".

  • Vlada

    3. avgust 2013 | 10:40

    Baneta Jovanovica u Nisu ako ne smenite onda ja ne znam

  • Slobodan

    4. avgust 2013 | 00:56

    Kod tebe sve moze.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA