VUČIĆ MINISTRIMA: Zašto mi se ne javljate na telefon?

- Niko živ mi se nije odazvao ne telefon. Ne prepoznajete broj telefona, pa se ne javljate, pa kome se javljate? Kako se tek javljate običnom narodu? - upitao je Vučić na sednici Glavnog odbora SNS

  • 12

Lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić ukorio je ministre koji mu se nisu javljali na telefon kada je promenio broj, nakon pretnji koje je dobio posle parafiranja sporazuma iz Brisela.

- Niko živ mi se nije odazvao ne telefon. Ne prepoznajete broj telefona, pa se ne javljate, pa kome se javljate? Kako se tek javljate običnom narodu? - upitao je Vučić na sednici Glavnog odbora SNS.

On je potom dodao da i danas ima "ozbiljnih muka" da neke ministre dobije, iako znaju njegov broj telefona.

- Kao Interpol da ih goni, ne mogu da ih nađem, jer su mnogo važni - kritikovao je Vučić ministre i upitao kako tek onda mogu da čuju sa kakvim se problemima građani susreću i kako da te probleme reše.

Govoreći o bahaćenju pojedinih članova SNS Vučić je pomenuo i primer jednog lokalnog funkcionera koji se vozio džipom po svom gradu u pratnji dva autobmobila puna obezbeđenja, a, kako je dodao, "ne zna ga niko do majke i možda žene".

- Koliko ima naših direktora, ministara, kojima to ne pripada, a koji su stavili rotacije na vozila i voze se kao bogom dani? Imamo li ih? Mislim da ih imamo i mislim da ćemo ih zamoliti ili da sa takvim ponašanjem prekinu ili da odu, SNS nije mesto za takve - poručio je Vučić.

On je podelio i svoj utisak da su mnogi rekonsturkciju vlade doživeli kao "puku preraspodelu resora i promenu ministara", pa i neki u Predsedništvu SNS.

- Čekao sam da mi se neko javi, od državnih sekretara, pomoćnika ministara, upravnika, direktora da kaže: "Mogu li da dobijem neko drugo mesto, nisam najbolje obavio posao" - rekao je Vučić.

Međutim, kako je rekao, to se dogodilo samo u jednom slučaju, iako postoji hiljade funkcionera koji se nalaze u sistemu koji treba da pomogne građanima.

On je podsetio partijske kolege da je u vreme dolaska na vlast, pre godinu dana, izrazio nadu da SNS neće biti biznis klub kao što su postajale neke stranke koje su bile na vlasti, ali da se sada plaši da su naprednjaci prihvatili 10 odsto najgorih navika prethodnika.

- Plašim se toga i zato moramo ići na duboke rezove da se kancer ne proširi, jer ne samo da politički ne bih preživeo, već ne znam kako bih fizički preživeo da postanemo isti kao oni i ne znam kako bi naš narod preživeo, ali sam siguran da Srbija to ne bi mogla da preživi - rekao je Vučić.

On je dodao da je priča o rekonstrukciji već dala rezultate, jer, kako je rekao, "sada je gužva na parkingu ispred Vlade već oko pola devet ujutru, dok ranije nikog u to vreme nije bilo".

Podsetimo, Vučić je na sednici predsedništva stranke, osim samog sebe, za smenu sa funkcije ministra predložio Gorana Kneževića, Bratislava Petkovića i Alisu Marić.

Nešto ranije, na sednici predsedništva SPS odlučeno je da funkciju ministra prestane da obavlja Milutin Mrkonjić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA