Stefanović: SNS je spreman za sve scenarije oko rekonstrukcije

 
  • 1

- Što se tiče SNS-a, mi nemamo problem i spremni smo za sve scenarije, i kao najsnažnija stranka u zemlji spremni smo da snosimo i deo odgovornosti - kaže potpredsednik naprednjaka

Potpredsednik Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović kaže da to da li će biti izbora zavisi samo od toga da li će uspeti da se postigne dogovor s koalicionim partnerima ili ne, i dodao da je uveren da taj dogovor mora da se postigne, kako je rekao, zbog dobra i interesa Srbije.

- Što se tiče SNS-a, mi nemamo problem i spremni smo za sve scenarije, i kao najsnažnija stranka u zemlji spremni smo da snosimo i deo odgovornosti za sve odluke koje donosimo - rekao je Stefanović za "Dnevnik".

SNS će danas, dodao je, doneti odluku o rekonstrukciji Vlade, a čekaće i odluku koalicionih partnera, da bi nakon toga videli šta je najbolje da se učini.

- Što se nas tiče, ne smatramo da su izbori najbolje rešenje, ali ako ne postoji drugi izbor, ne bežimo od njih - napomenuo je Stefanović.

Stefanović je najavio da će danas posle sednice Glavnog odbora stranke izaći s konkretnim rešenjima za situaciju u Srbiji, "kako vidimo budućnost i šta mora da se uradi da bi bilo mnogo bolje u ekonomskom smislu".

Naravno, tu su i ministri čiju zamenu ćemo predložiti jer smatramo da moraju doći bolji i kvalitetniji, dodao je, navodeći da se to ne ne odnosi samo na konkretna rešenja za ministre, već i na njihove zamenike i pomoćnike, kao i direktore javnih preduzeća.

Na pitanje da li su partneri isuviše taktizirali, Stefanović je rekao da očekuje da partneri u vlasti pokažu dovoljno odgovornosti i zrelosti da shvate da ovo nije bitno ni za jednu političku stranku ili pojedinca, već za Srbiju i zbog Srbije.

Stefanović smatra da rekonstrukcija ne povlači sa sobom i potrebu za novim rebalansom budžeta.

(Telegraf.rs / Izvor: Dnevnik)

 

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    26. jul 2013 | 14:53

    Glasao sam za Tadica na izborima a sada cu za Vucica ako bude. Muka mi je i od ovih preletaca kao sto su Dinkic i ostali. I trrba zabraniti prelazak iz sttanke u stranku. Jer ako se oni prebacuju onda cemu glasanje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA