Vučić u borbi protiv korupcije privodi i svoje!

 
  • 10

Policijska uprava Niša uhapsila je Miloša Milovančevića, aktuelnog potpredsednika GO SNS, i Lelicu Kostić, odbornika naprednjaka u Skupštini opštine Niš, zbog zloupotrebe službenog položaja

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i lider SNS-a Aleksandar Vučić održao je reč da u borbi protiv korupcije neće biti zaštićenih i zatražio od stranačkih organa da ispitaju sve pojedinosti prilikom hapšenja niških naprednjaka Miloša Milovančevića (35) i Lelice Kostić (55), kao i da stranka ni na koji način ne utiče na istragu povodom ovog slučaja, saznaje Telegraf.rs.

- Vučić je odavno rekao da u borbi protiv korupcije u Srbiji, čiji je on predvodnik, neće biti zaštićenih i da neće voditi računa ko je iz koje stranke, kao i da će biti hapšeni i naprednjaci ako se uhvate u kršenju zakona. On je odlučan da reč ispuni i da ovu stvar istera do kraja. Jasno je stavio do znanja svojim stranačkim kolegama iz Niša da uhapšeni naprednjaci neće biti zaštićeni i da će, ako su krivi, odgovarati - kaže naš izvor iz SNS-a.

Policijska uprava Niša uhapsila je Miloša Milovančevića, aktuelnog potpredsednika GO SNS, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo zloupotrebe službenog položaja podstrekivanjem, kao i Lelicu Kostić, odbornika naprednjaka u Skupštini opštine Niš, zbog osnovane sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Miloš Milovančević aktuelni je predsednik Upravnog odbora JKP "Medijana", a bio je šef izbornog štaba SNS-a tokom majskih izbora prošle godine, dok je tokom formiranja gradske vlasti bio jedan od glavnih pregovarača.

Lelica Kostić je bila predsednik Opštine Niš od septembra 2009. do formiranja nove vlasti prošle godine. U međuvremenu se učlanila u Srpsku naprednu stranku.

Slobode su lišene i Tanja M. (42) i Milena V. (55) zbog osnovane sumnje da su izvršile krivično delo zloupotrebe službenog položaja pomaganjem.

Sumnja se da je osumnjičena Lelica kao predsednik Gradske opštine Crveni Krst, u nameri da osumnjičenom Milošu pribavi protivpravnu imovinsku korist, iskoristila službeni položaj i 2. jula 2010. zaključila Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji s Agencijom "NLPRO", čiji je vlasnik osumnjičena Milena V.

Na osnovu toga, dodaje se, Agencija je trebalo da izradi Plan strategije razvoja Gradske opštine Crveni Krst, i to bez sprovođenja postupka javne nabavke. Navedeni plan koji je Milovanović predstavio kao vlasništvo Agencije "NLPRO" su uradili radnici Opštine Crveni Krst, a Agenciji je uplaćena nadoknada u iznosu od 1.740.000 dinara, bez ispostavljenih računa o vrednosti izvršenih usluga.

Uplaćeni novac je protivpravno prisvojio osumnjičeni Milovančević kod koga se nalazio pečat Agencije i koji je imao deponovan potpis u Agenciji. Osumnjičena Lelica Kostić je, takođe, 14. oktobra 2010. zaključila ugovor o realizaciji projekta "Usamljenost, šta to beše" sa Agencijom "Integrisani servis" čiji je vlasnik osumnjičena Tanja M.

Na ime ugovorenih obaveza, angažovanja doktora, sociologa i psihologa koje nisu izvršene, Kostićeva je uplatila 1.758.000 dinara na račun Agencije, a osumnjičena je tako nanela štetu Gradskoj opštini Crveni Krst u iznosu od 3.489.000 dinara i uz pomoć osumnjičenih Tanje M. i Milene V. omogućila osumnjičenom Milošu Milovančeviću da stekne protivpravnu imovinsku korist u navedenom iznosu.

SNS NIŠ: VUČIĆ JE LEPO REKAO, NEMA ZAŠTIĆENIH U BORBI PROTIV KORUPCIJE!

Gradski odbor Srpske napredne stranke u Nišu saopštio je, povodom privođenja potpredsednika tog odbora Miloša Milovančevića, da to pokazuje da je borba protiv kriminala neselektivna i da u njoj neće biti zaštićenih.

"Svako ko se na bilo koji način ogreši o zakon mora da odgovara", navodi se u saopstenju, i dodaje da akcija državnih organa u potpunosti potvrđuje činjenicu koju je predsednik SNS-a Aleksandar Vučić ponavljao prethodnih meseci, a to je da je borba protiv kriminala i korupcije neselektivna i da u njoj neće biti zaštićenih.

U saopstenju se ističe da se ta stranka u potpunosti zalaže za sprovođenje borbe protiv korupcije i kriminala u svim segmentima društva.

Gradski odbor SNS daje podršku svim državnim organima u obavljanju poslova iz njihove nadležnosti i traži da ovaj postupak sprovedu u skladu sa zakonom ne uzimajući u obzir da li je stranka kojoj pripada Milovančević na vlasti ili ne.

"Ukoliko se dokaže da je Miloš Milovančević kriv, snosiće zakonske posledice, ali i konsekvence unutar stranke", zaključuje se u saopštenju.

(D. Z. / D. K.)

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bane

    25. jul 2013 | 14:08

    Kakav je ovaj Vucic folirant.Video je da od Miskovica nema nista,pa sada,kao hapsi svoje.Maze oci ovom jadnom narodu.

  • Karotida

    25. jul 2013 | 14:13

    Koga su beše ovi iz ds-a hapsili... Ne mogu da se setim... A da, nikada one iz svoje stranke. Bravo Aleksandre. Ni po babu ni po stričevima, udri.

  • dacca

    25. jul 2013 | 15:16

    Uhapsi prvo samog sebe,ne glumite ludilo vise!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA