Plavšić: Klinton tražio da Izetbegović dopusti masakr u Srebrenici!

- Američki predsednik Bil Klinton tražio je od Alije Izetbegovića da dopusti masakr u Srebrenici - tvrdi bivša predsednica Republike Srpske

  • 23

Nekadašnji predsednik Republike Srpske Biljana Plavšić izjavila je da je bivši američki predsednik Bil Klinton tražio od Alije Izetbegovića da dopusti masakr u Srebrenici i da je to pročitala u zapisniku sa jedne od sednica ratnog predsedništva BiH.

- U Hagu sam pročitala zapisnik sa jedne od sednica predsedništva na kojoj Alija Izetbegović doslovce kaže: "Klinton me nagovara da pustim četnike u Srebrenicu. Mora biti masakr i ne manje od četiri ili pet hiljada žrtava i onda će oni intervenisati" - rekla je Plavšićeva.

Ona je navela da je na to general Sefer Halilović rekao: "Jesi li ti Alija poludio?"

Plavšićeva je u intervjuu "Frankfurtskim vestima" navela da su njeni advokati tokom suđenja uzalud tražili te stenograme, ali da su iz Sarajeva dobijali odgovor da ne postoje, jer tada nije bilo struje.

- U Sarajevu već godinama za zločin u Srebrenici optužuju međunarodnu zajednicu i tu se sa njima potpuno slažem. Jedino što bi trebalo da vidimo na koji način je međunarodna zajednica kriva njima, a na koji način je kriva meni - rekla je Plavšićeva.

(Telegraf.rs / Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksa

    18. jul 2013 | 03:21

    E,bilo je krajnje vreme da neko ovako nesto izjavi jel malo natoda zna sta se stvarno dole desavalo. Svaka cast na hrabrosti Biljana!

  • la 12

    18. jul 2013 | 02:08

    Dino,p...o!Realno je da su za sve hteli da optuze Srbe.Tako je i bilo,unistili su ceo narod!Ako nastave sa ovom LDP politikom nece nas niko spominjati...tuzno!!!Za sta su nasi preci ratovali...sramota!!!

  • xyz

    18. jul 2013 | 05:11

    Bivsi Srbi, a sada "Bosnjaci" su uvek bili do krvi lojalni svakoj vlasti i slepo joj uvek verovali, sta god da im ona podmece. Kleli su se i u Turke, pa Austrougare, pa komuniste (vecih komunista od njih nije bilo), a sada "medjunarodna zajednica". Upravo zbog takve slepe poslusnosti nisu spremni da prihvate da postoji mogucnost da nisu u pravu i da je istina drugacija od one koju im plasira i njihova vlast, a i ovi od preko granice koji su tu vlast i formirali. Odbijaju da veruju i dokazima i zivim svedocima i to upravo svojima iz Srebrenice, jer vlast kaze drugacije, a vlast je uvek u pravu. Ni ne vide da ih (opet) manipulisu i spremaju za neko novo ratovanje. Kukala nam svima majka na ovim prostorima ovde...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA