Tači optimista za dogovor o energetici i telekomunikacijama

 
  • 2

- Mi odlazimo (u Brisel) sa najboljim mogućim namerama za postizanje novog dogovora koji će ubrzati proces normalizacije odnosa između Kosova i Srbije. Sada smo u fazi intenzivne primene određenih sporazuma koji su postignuti u saglasnosti sa sporazumom od 19. aprila - kaže kosovski premijer uoči razgovora sa Ivicom Dačićem

Kosovski premijer Hašim Tači izjavio je da će se na sastanku u Briselu, zakazanom za ponedeljak 8. jul, sa predsednikom Vlade Srbije Ivicom Dačićem biti razgovarano o telekomunikacijama i energetici i izrazio je optimizam da će sporazum biti postignut.

Tači je rekao da je sastanak na visokom političkom nivou, uz posredovanje visoke predstavnice EU Ketrin Ešton, bio potreban da bi se donele konačne odluke. On je dodao da se Priština i Beograd nalaze u fazi intenzivne primene sporazuma, koji je postignut 19. aprila.

- Mi odlazimo (u Brisel) sa najboljim mogućim namerama za postizanje novog dogovora koji će ubrzati proces normalizacije odnosa između Kosova i Srbije. Sada smo u fazi intenzivne primene određenih sporazuma koji su postignuti u saglasnosti sa sporazumom od 19. aprila - rekao je Tači za RTV 21.

Prema njegovim rečima, sve što bude dogovoreno biće "u punoj saglasnosti sa Ustavom i zakonima i interesima Kosova".

Tači je podvukao da Kosovo, ali i Srbija ispunjavaju svoje obaveze kako bi se pripremili za lokalne izbore koji su zakazani za 3. novembar, po prvi put na celoj teritoriji Kosova.

- Na njima će učestvovati sve zajednice, uključujući i srpsku zajednicu na severu Kosova - rekao je on.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Hose Kareras održao sjajan koncert u Sava Centru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • стрептомицин

    8. jul 2013 | 09:38

    А што да не буде оптимиста када његов другар Дачић пристаје на све и испуњава му жеље. Шта терориста каже, тако и буде. То су чињенице све остало су празне приче.

  • Eki

    8. jul 2013 | 07:09

    Kakav optimista moze da bude kad je tu sve reseno odavno jos ovo je samo maska nista vise poz sa kosova

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA