KO JE U PRAVU? I SNS i URS proglasili pobedu u Kragujevcu!

 
  • 7

Dan nakon izbora za savete mesnih zajednica u Kragujevcu, i Srpska napredna stranka i stranke oko URS-a, proglasili su pobedu?!

U Kragujevcu su u nedelju održani izbori za savete u 78 mesnih zajednica, a glasalo je oko 18 odsto građana. Najviše glasača imali su SNS i kandidati sa liste "Da skockamo Kragujevac" koju čine URS, DSS, SPO i LDP.

Naprednjaci su osvojili 49 odsto mesnih zajednica, a URS- ovci tvrde da je njihova koalicija osvojila 70 odsto?! Gradska izborna komisija još nije saopštila rezultate, a SNS već traži raspisivanje novih izbora za gradonačelnika.

Na osnovu 85 odsto obrađenih rezultata, lista "Da skockamo Kragujevac" ubedljivo je pobedila u 70 odsto mesnih zajednica, rekao je Saša Milenić, član predsedništva URS-a.

- Najvažnije je to da smo uštopovali furiozni nalet Srpske napredne stranke kao gumenče (gumena lopta) i spustili na zemlju, u srcu Srbije, u Šumadiji - rekao je Milenić.

Goran Kovačević, zamenik predsednika odborničke grupe SNS kaže da sedam političkih stranaka koje čine vladajuću koaliciju u Kragujevcu ima manji broj glasača od SNS.

- SNS je osvojila 49 odsto mesnih zajednica, a izborna lista vlasti u gradu 45 odsto, DS ima pet odsto, a SPS jedan. Insistiramo na raspisivanju izbora za gradonačelnika jer novi raspored snaga ne odražava volju građana - rekao je Kovačević.

Prema izveštaju SNS, ova stranka odnela je stopostotnu pobedu i u Staroj radničkoj koloniji, mesnoj zajednici gde živi drugi čovek URS-a, Veroljub Stevanović. U URS-u tvrde da su se na tom mestu dogodili "teški incidenti" i da je u kutiji bilo više glasačkih listića nego što je bilo izašlih građana.

Kandidati za člana saveta mesne zajednice morali su tokom kampanje da prikupe 20 potpisa sugrađana, a iz seoskog područja 10. Kampanja je vođena po sokacima, na pružnim prelazima, na fejsbuku, tviteru, putem internet portala.

Lista pod imenom i sloganom "Skockajmo Kragujevac" tokom kampanje je kao zaštitni znak uzela Rubikovu kocku, a na Fejsbuk stranici i crtanog lika Sunđer Bob Kockalonea.

Kao odgovor na slogan vlasti, verovatno opozicija, na Fejsbuku je otvorila grupu "Prokockajmo Kragujevac". "Da skockamo" je opzicija iskoristila za napad na vlast optužujući ih da se kockaju značajnim stvarima i da su mnogo toga prokockali.

Kampanja vlasti bila je u znaku početaka asfaltiranja, uređenja dečijih igrališta i autobuskih stanica. Ulice su bile zakrčene mašinerijom koja je popravljala udarne rupe.

Dve najveće kragujevačke opozicione stranke, Demokratska i Srpska napredna stranka, delovale su tokom kampanje slično, gotovo složno.

Demokrate su o problemima u naselju Aerodrom razgovarale sa građanima uz jutarnju kafu koja je služena na štandu. Na Aerodromu su pobedili Naprednjaci. Gradski odbor DS-a organizovao je i akciju pod nazivom "Opljačkani regioni Srbije".

SNS je vlast kritikovala jer se "već godinama unazad sete problema građana samo pred izbore, kada krpe ulice, podele jednokratnu pomoć i obećaju kompletno uređenje naselja, koje nikada ne ispune".

(M.M.)

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zaigrala se deca

    24. jun 2013 | 19:03

    Zaletela se dečica iz SNSa i okliznula na bananu. Ubedljivo su izgubili u Kragujevcu, a narodna kaže ko gubi ima pravo da se ljuti. Ne vrede vam ni zemunski batinaši, to na kragujevačkoj kaldrmi ne prolazi! Neće šumadinci da im Vućić bude šef! Verko može da bira dokle će da bude gradonačelnik zbog svega šta je uradio za Kragujevac!

  • Boris

    24. jun 2013 | 18:34

    Ali su zato u Mesnoj zajednici SUŠICA (koja je 90ih godina bila jedno od najjačih uporišta protiv Miloševića) na izbore izašli ZAJEDNO ZZŠ i DS i pregazili SNS. Zašto o tome ne pišete?

  • aaa

    24. jun 2013 | 18:35

    Menjajte Verka vise ...nije bolje ni u Lapovu,a o Batocini da ne pricam kakva je vlast

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA