TADIĆ: Ulazak Hrvatske u EU osnažiće evropski put regiona

 
  • 13

Tadić je na konferenciji Foruma za demokratiju i solidarnost, povodom ulaska Hrvatske u EU, rekao da Hrvatska ne sme biti poslednja zemlja iz regiona koja će postati članica Evropske unije

Počasni predsednik Demokratske stranke Boris Tadić izjavio je u Zagrebu da ulazak Hrvatske u EU treba da osnaži i ubrza evropski put zemalja u regionu.

Kako je saopštio DS, Tadić je na konferenciji Foruma za demokratiju i solidarnost povodom ulaska Hrvatske u EU rekao da Hrvatska ne sme biti poslednja zemlja iz regiona koja će postati članica Evropske unije.

- Bilo kakva veštačka pauza u proširenju Unije negativno bi uticala na jačanje ekstremne desnice u državama regiona i dovela do porasta evroskepticizma, a posledice toga bile bi nesagledive - upozorio je bivši predsednik Srbije.

On je dodao i da pristupanje Hrvatske EU sobom nosi i nova iskušenja u srpsko - hrvatskim odnosima, za koje je rekao da bi moradli da budu na višem i kvalitetnijem nivou.

(Telegraf.rs / Beta)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ДАШОНИ

    15. jun 2013 | 23:48

    А ТИ ТАДИЋИ ОСНАЖИ СРБИЈУ И ПРЕСЕЛИ СЕ У ТВОЈУ "" БРАТСКУ"" хрватску

  • Cp6uH

    16. jun 2013 | 05:15

    Onog trenutka kada Hrvatska udje u EU, mi smo zavrsili pricu o EU za sva vremena. Stavljace nam veto na svaki nas pokusaj clanstva. Da ne spominjem jos mnoge uslove koje ce Srbija trebati da ispuni, a koji ce joj se nametati... spomenucu samo ratnu odstetu koju ce nam "draga braca" sigurno traziti i ko zna sta jos.

  • Gorran

    16. jun 2013 | 08:48

    Du..pe lizac

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA