VULIN: Srbi na Kosovu najhrabriji deo naroda

 
  • 4

- Srbi na Kosmetu nisu naš teret, naše opterećenje, naša prepreka. Oni su naš ponos, najbolji i najhrabriji deo nas. Oni su najvoljeniji deo našeg naroda, jer uvek volite onog koji najviše strada - rekao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju i lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin na Izbornoj skupštini Opštinskog odbora te stranke u Pirotu izjavio je da Srbi na Kosovu "nisu teret, već najhrabriji deo našeg naroda" i da niko ne pati više od njih.

- Srbi na Kosmetu nisu naš teret, naše opterećenje, naša prepreka. Oni su naš ponos, najbolji i najhrabriji deo nas. Oni su najvoljeniji deo našeg naroda, jer uvek volite onog koji najviše strada. Zato i danas moramo da budemo sa njima i da znamo da se sve što se dešava njima, dešava i nama. Moramo shvatiti da se i Pirot, Beograd i Novi Sad brane u Zubinom Potoku, Mitrovici, Orahovcu i u Štrpcu - ukazao je Vulin.

Zalažući se za prava radnika i seljaka, kako je rekao "da radnik ne bude rob, a seljak sluga", Vulin je ocenio da danas nema ničeg lepšeg nego reći da Srbija nije kompanija "Delta".

- Još 2008. godine na našim zastavama je pisalo ''Radnik nije rob, seljak nije sluga, Srbija nije ''Delta''. Zbog toga su nam zabranjivali plakate, nisu davali da se pojavimo bilo gde. Nekoliko godina kasnije, Srbija nije ''Delta'' . rekao je Vulin i dodao da nema ničeg lepšeg nego što može to da se kaže.

Skupštini su prisustvovali i ambasador Belorusije Vladimir Čušev, direktor Ruskog doma u Srbiji Mihail Denisov, a u ime ambasade Kube diplomata Hilfredo Milanes.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Perica

    15. jun 2013 | 17:42

    Ajde ti filozof prestani da lupetas. Te daces ostavku, te neces...samo lazes i mazes kako bi drpao lovu. Koja je to velika mudrost koju ti prosipas pa ne mozemo bez tvojih bisera. Ajde julovac izadji sam na izbore pa da te vidim onda!

  • Borko

    15. jun 2013 | 19:21

    Ti si teret,kako si ti dobio neku funkciju,to mi nikada nece biti jasno.Samo lupetas.Kada si tako veliki Srbin,idi na Kosovo,a ne da vidjam u bivsoj kafani “Kosovo“ u centru grada.Julovac si bio,i ostao!

  • cobi ns

    15. jun 2013 | 19:16

    Kako ga nije sramota,da li ti ljudi znaju za stid,sram??!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA