Dodik: RS će podržavati kosovske Srbe

 
  • 1

Predsednik Republike Srpske izjavio da će se i dalje zalagati za nepriznavanje Kosova kao nezavisne države

Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je da će RS nastaviti da podržava kosovske Srbe i da se protivi da Bosna i Hercegovina prizna nezavisnost Kosova.

- Republika Srpska će i dalje podržavati nepriznavanje Kosova kao nezavisne države - izjavio je Dodik u Skupštini Srbije.

On je na pitanje šta bi poručio Srbima na Kosovu, a povodom četvrte godišnjice jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova, rekao da će RS nastaviti da podržava sve organizovane političke aktivnosti Srba na KiM u borbi za njihova prava.

- Njihova borba za politička prava na Kosovu je apsolutno ispravna. Ne može se podržati stvaranje bilo koje države, ne samo u ovom regionu, već bilo gde u svetu, koja u sebi nema pristanak drugih koji su zainteresovani za taj prostor - rekao je Dodik.

On je ponovio da RS nije dozvolila da BiH prizna nezavisno Kosovo, "jer je procedura stvaranja takozvane republike Kosovo bila motivisana nasiljem međunarodnog faktora i želje da on ponizi i dodatno potceni Srbe i Srbiju kao državu".

(Beta)

Video: Božović o suđenju za "Ribnikar": Ovo je bilo jedno od najstrašnijih suđenja u mojoj karijeri

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • strikla

    2. jul 2012 | 19:22

    Jeli !!! Samo je pitanje dali ce to da bude kako je Srbija vas bosance podrzala 90-tih salju ci vam pored svega cak i sopstvenu decu da bi na kraju 99-te dobila savijenu ruku u laktu od "SEPSKE" i "KRAJINE"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA