Plan za sprovođenje strategije za borbu protiv korupcije

Akcionim planom precizira se okvir za sprovođenje strateških ciljeva postavljenih Nacionalnom strategijom za borbu protiv korupcije, omogućava sistemski nadzor nad sprovođenjem Strategije i kontrolni mehanizam na osnovu kojeg će se proveravati njena delotvornost

  • 1

Ministarstvo pravde i državne uprave objavilo je Nacrt akcionog plana za sprovođenje Nacionalne strategije za borbu protiv korupcije.

Kako je saopštilo Ministarstvo, u izradu ovog dokumenta bilo je  uključeno više od 100 stručnjaka iz oblasti borbe protiv korupcije.

Akcionim planom precizira se okvir za sprovođenje strateških ciljeva postavljenih Nacionalnom strategijom za borbu protiv korupcije, omogućava sistemski nadzor nad sprovođenjem Strategije i kontrolni mehanizam na osnovu kojeg će se proveravati njena delotvornost.

Takođe, planom će biti predviđene konkretne mere i aktivnosti za sprovođenje strateških ciljeva, rokovi, odgovorni subjekti i resursi za realizaciju, navedeno je u saopštenju.

Svako poglavlje akcionog plana, kako je saopšteno, sastoji se od tabela u kojima su definisane antikorupcijske mere, ciljevi, rokovi, potrebna sredstva i nadležni organi za sprovođenje mera.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sanak

    8. jun 2013 | 17:40

    Jos sinoc ostavih komentar, ali, nema veze, ne objavljujete mnogo puta,mada ne znam zasto.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA