Vučević: Dolazi teško vreme!

 
  • 3

- Građanima treba da kažemo istinu, dolaze računi na plaćanje, da se pogledamo svi u oči i da kažemo da je ovo neko stanje neodrživo - kaže gradonačelnik Novog Sada

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da građanima treba reći istinu da je pred nama teško vreme, da dolaze računi na plaćanje, i dodaje da je ovakvo finansijsko i ekonomsko stanje neodrživo.

Povodom izmena poreskih zakona, prema kojima će budžetima opština i gradova priticati manje novca nego do sada, on je u emisiji ''Sučeljavanje'' RT Vojvodine istakao da zbog toga ne treba kukati nego se mora organizovati na drugačiji način i to na svim nivoima, od republike i pokrajine do lokalnih samouprava.

- Na osnovu izmena zakona o porezu na zarade zaposlenih, Novi Sad će imati za 860 miliona dinara smanjene prihode - rekao je Vučević i naglasio da je u toku priprema rebalansa gradskog budžeta, za sednicu Skupštine grada 5. jula.

Biće obavljene korekcije, videćemo koliki nam je suficit i koliko su nam smanjeni prihodi ovim zakonom, napomenuo je lider novosadskih naprednjaka i istakao da smatra da će grad uspeti da finansijski izbalansira ovu godinu upravo zbog suficita u svom budžetu.

Lokalne samouprave treba da pođu prvo od sebe, a ne da stalno traže krivca na drugoj strani, jer nisu ni one adekvatno trošile budžetska sredstva, istakao je Vučević, i dodao da u mnogim slučajevima postoji dobro punjenje budžeta, ali nema odgovarajućeg izvršenja.

- Građanima treba da kažemo istinu, dolazi teže vreme, dolaze računi na plaćanje, da se pogledamo svi u oči i da kažemo da je ovo neko stanje neodrživo - naglasio je Vučević.

On je ocenio da je neodrživ ogroman broj zaposlenih u administracijama, javno-komunalni sistem kakav imamo u Srbiji, da se iz budžeta krpe rupe koje nikad ne mogu biti zakrpljene i dodao da, ukoliko želimo da idemo napred i da postanemo savremeno evropsko društvo, moramo promeniti način razmišljanja.

(D. Z. / Tanjug)

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA