Đukić Dejanović odgovara Crkvi: Abortus je korektno regulisan zakonom!

- Nisu se stekle okolnosti da se zakon o prekidu trudnoće promeni. Srpska pravoslavna crkva, koju više nego uvažavam, ima pravo na svoje stavove, ali i struka, evropski i svetski standardi kojima težimo i raspoloženje građana - izjavila ministarka Slavica Đukić Dejanović

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Kiwica
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • B.

    07. jun 2013 | 04:16

    Abortus je regulisan zakonom,ministarka je upravu. Da bi zena dobila potvrdu za abortus mora da prodje komisiju koja o tome odlučuje. Ko je pravnik zna o cemu govorim. Kod nas nasciturus nema pravnu sposobnost jer se pravna sposobnost stiče u trenutku rodjenja,pa shodno tome normalno je da majka ima vise prava da odluci o svom telu....narociti iz zdravstvenih razloga ili ne daj boze incesta u slucaju silovanja,da li bi bilo ko od ovih pametnjakovica pristao da rodi to dete i tako zagorca jos vise svoj i detetov zivot???!

  • Kiwica

    07. jun 2013 | 01:46

    Srbine samo jedna "mala" zamerka na tvoj komentar! Mislim da deca imaju i oceve a ne samo majke i da bas ce drzava da placa nesto. Do sad vidjeno da samo uzima!Jos malo cemo i vazduh da placamo. A danasnji muskarci gledaju itekako koliko ce da potrose i na izlazak, a ne na bebu. Aj ti zeno rodi,hrani,vaspitavaj i pritom idi na posao pa donesi i meni neku kintu. A ako neces ja odo i tako razvod ali to boze on ima decu na PAPIRU....I onda zene krive za abortuse nece od bede jos vecu bedu da stvaraju i omcu i mucece jos ne rodjenom da stavljaju. Treba i drzava i muska populacija itekako u ovoj zemlji srbiji da se menja. Kad bude iole malo sigurnosti za zivot solidan bice i bebica....

  • Ivan

    06. jun 2013 | 22:39

    @vasa Kao prvo, napisao si "abortisima" sto dovoljno govori o tvom pravopisu. Kao drugo, postoje slucajevi kada su majke bolesne kao posledica trudnoce i jedino resenje da bi majka prezivela je abortus. Po mom misljenju, vaznija je majka nego nerodjeno dete, koliko god to zvucalo okrutno. Ponekad dete je osudjeno na smrt kao posledica defekta/bolesti itd. i pre porodjaja tako da je mozda bolje skratiti mu muke kada jos je oseca nista. Kao trece, sta uraditi u slucajevima trudnoce kao posledice silovanja? Hmmmmm...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA