Đukić Dejanović odgovara Crkvi: Abortus je korektno regulisan zakonom!

 
  • 11

- Nisu se stekle okolnosti da se zakon o prekidu trudnoće promeni. Srpska pravoslavna crkva, koju više nego uvažavam, ima pravo na svoje stavove, ali i struka, evropski i svetski standardi kojima težimo i raspoloženje građana - izjavila ministarka Slavica Đukić Dejanović

Ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović je izjavila da je prekid trudnoće u Srbiji korektno regulisan zakonom, kao i da se nisu stekli uslovi da se zakon promeni. Ona je, povodom podrške Sabora Srpske pravoslavne crkve apelu "lekara vernika" da se zabrani abortus u Srbiji, naglasila da je pravo svake žene da na sve načine planira roditeljstvo.

- Nisu se stekle okolnosti da se zakon o prekidu trudnoće promeni. Srpska pravoslavna crkva, koju više nego uvažavam, ima pravo na svoje stavove, ali struka, evropski i svetski standardi kojima težimo i raspoloženje građana opredeljuju na koji ćemo način zakonodavno regulisati svaku oblast uključujući i prekid trudnoće - naglasila je Dejanović.

Ona je, u razgovoru sa novinarima, naglasila da je njen lični stav da je ova oblast korektno regulisana zakonima i da je pravo žene da na sve načine planira roditeljstvo.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Godišnjica rođenja Nadežde Petrović obeležena putem specijalne projekcije na Kuli Beograd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vasa

    6. jun 2013 | 17:39

    Po toj Vašoj logici gospodjo ministarka, svaka majka ima pravo da ubije rodjenu bebu, jer ona odlučuje o tome da li beba treba da živi, pošto beba nema moć govora, ne može da se brani, itd, itd. Bolesniku, razlike izmedju rodjene i nerodjene dece ne postoji, jer kako ta vaša nauka kaže "život nastaje oplodnjom ženske jajne ćelije". Po toj vašoj teoriji dete u utrobi nije živo, što se kosi sa naukom. Serem ti se na logiku! Irska je u EU pa je na snazi zabrana abortusa. Stop abortisima!!!

  • vladimir1

    6. jun 2013 | 15:59

    Muskarci pamet u glavu i pazite sa kime pravite decu...

  • Zorica

    6. jun 2013 | 19:29

    Bravo za ministarku! Crkva je preterala. Zene nisu inkubatori. Nisu pozvali muskarce da vise postuju porodicu, svoje saputnice, roditelje....Cinjenica da ni u 21. veku zenama nije dozvoljeno da udju u Hilandar, najvecu srpsku svetinju, dovoljno govori. Mnogo toga ne korespondira s vremenom. Uostalom, neka prvo srede probleme u svojoj kuci.......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA