ANALITIČARI: Rezultati iz Zemuna će odrediti vlast u Beogradu!

 
  • 9

Ubedljiva pobeda naprednjaka na zemunskim izborima verovatno će dovesti do raspisivanja izbora u Beogradu i u republici, tvrde domaći analitičari

- Posle rezultata koje je postigla SNS u Kosjeriću i Kovinu, otvara se pitanje legitimiteta vlasti na raznim nivoima. Očekuje da će SNS ubedljivu pobedu ostvariti i u Zemunu i logično je očekivati raspisivanje prvenstveno gradskih izbora za skupštinu Grada Beograda - kaže za Telegraf politički analitičar Dragomir Anđelković.

Izbori u Zemunu, ukoliko se ostvare predviđanja analitičara o ubedljivoj pobedi SNS, verovatno će predstavljati uvod u izbore u Beogradu, ali i na republičkom nivou.

ODNOS SNAGA

Prema rečima analitičara i urednika Nove srpske političke misli Đorđa Vukadinovića, ishod zemunskih izbora uticaće na buduća politička dešavanja, jer će glasanje u ovoj beogradskoj opštini u velikoj meri biti pokazatelj raspoloženja među građanima i odnosa snaga na političkoj sceni.

- Bez obzira na to što lokalni izbori nikada ne odražavaju pravo stanje stvari i raspoloženje građana, Zemun će ipak biti solidan pokazatelj rejtinga koji SNS ima među biračima. Ubedljiva pobeda SNS na izborima u Zemunu ojačala bi poziciju naprednjaka u vlasti, ali i Vučića u SNS. Pored toga, pojačala bi pritisak na gradsku vlast i otežala poziciju Dragana Đilasa - objašnjava Vukadinović.

Analitičar Dejan Vuk Stanković kaže da bi pobeda naprednjaka u Zemunu sigurno imala određenu političku težinu, ali da ona nužno ne mora da znači da će izbora biti i na nivou grada.

- Sigurno će izbori u Zemunu pokazati da je rejting naprednjaka drastično skočio. Videćemo da li je to dovoljan motiv za njih da idu na izbore, jer na republičkom nivou to zavisi isključivo od njih - kaže Stanković.

(Telegraf.rs / Kurir)

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca munze

    2. jun 2013 | 18:18

    Mala izlaznost je znak da je Vlada gotova .DSS i Dveri ce biti prijatno iznenadjenje .

  • Никола

    2. jun 2013 | 18:50

    Ма откада су то резултати у Земуну и Београду били исти :(

  • MilanCh

    2. jun 2013 | 16:08

    Veceras iznenadjenje za naprednjake. Nisam siguran da ce biti onako kako su oni planirali, ipak nisu toliko dobri kao sto misle.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA