SNS POSLE SEDNICE: Tri mere za oporavak ekonomije

 
  • 3

Vučić, koji je i vicepremijer srpske vlade, rekao je da će se založiti za mere koje će biti "lekovite za našu zemlju i naše društvo, ma koliko bile teške i nepopularne"

Sednica Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) počela je danas u 10 časova, da bi, kako je ranije najavio lider te stranke Aleksandar Vučić, razmotrili ekonomske mere koje je neophodno preduzeti, a potom bi, kako je najavljeno, trebalo da bude održan sastanak sa liderima SPS i URS, Ivicom Dačićem i Mlađanom Dinkićem.

Predsedništvo Srpske napredne stranke ovlastilo je lidera stranke Aleksandra Vučića da danas vodi razgovore sa koalicionim partnerima u kojima će insistirati na tri stava za poboljšanje ekonomske situacije - fiskalnoj disiplini, popravljanju investicione klime i efikasnoj reformi javnih preduzeća, države uprave i rešavanju pitanje preduzeća u restrukturiranju.

Potpredsednica SNS Zorana Mihajlović rekla je novinarima posle sednice Predsedništva SNS da je neophodno smanjiti rashodnu stranu budžeta, kao i formirati Kancelariju za brze odgovore, kako bi se unapredio investicioni ambijent.

Ona je navela da bi kancelarija trebalo da bude formirana tokom leta i najavila da će SNS izvršiti analizu fiskalne konsolidacije, videti njene efekte i ako treba predložiti nove mere kako bi se rešili eventulani problemi.

- Te mere i sve što nas čeka nije lako. Srbija se nalazi u ozbiljnoj ekonomskoj situaciji i moramo da učinimo sve i svi zajedno da iz toga izađemo. SNS smatra da su sve te mere lekovite za Srbiju - naglasila je Mihajlović.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • smesno

    2. jun 2013 | 12:44

    Ovo je podeseno da se zaseda na zemunski izborni dan kada se glasa ne bi li povecao rezultat praznim obecanjima.A za vozdovacke ce vec smisliti koga da uhapsi

  • Toša

    2. jun 2013 | 09:28

    Sa Dinkićem garantovan uspeh, Vučiću sram te bilo...

  • mare

    2. jun 2013 | 09:19

    Nešto je podbuo na slici...:)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA