Boris Tadić na čelu Saveta Evrope?

 
  • 12

Novo radno mesto Borisa Tadića od naredne godine moglo bi da bude u Strazburu, gde je viđen kao naslednik Norvežanina Torbjorna Jaglanda na mestu generalnog sekretara Saveta Evrope

Bivši predsednik Srbije Boris Tadić trebalo bi od naredne godine da preuzme funkciju generalnog sekretara Saveta Evrope, nezvanično saznaju "Novosti".

Novo radno mesto Borisa Tadića od naredne godine moglo bi da bude u Strazburu, gde je viđen kao naslednik Norvežanina Torbjorna Jaglanda na mestu generalnog sekretara Saveta Evrope.

Posle poraza na izborima za šefa države, a zatim i povlačenja iz trke za prvog čoveka DS-a, mnogi su budućnost bivšem predsedniku predviđali u vrhu neke od međunarodnih institucija.

Ni sam Tadić tada nije isključio mogućnost da karijeru nastavi u nekom od svetskih političkih centara. Tadić, međutim, nije želeo za "Novosti"da se izjašnjava o svom budućem angažmanu.

Inače, do sada se licitiralo brojnim institucijama u kojima bi bivši predsednik trebalo da nađe uhlebljenje. Spekulisalo se da dolazi na čelo Socijalističke internacionale, a u igri su, navodno, bile i neke od funkcija u Ujedinjenim nacijama.

Ali, kako sada stvari stoje, Tadić je najbliži angažmanu u najširoj evropskoj integracionoj instituciji.

Navodno, i neki od Tadićevih bliskih saradnika mogu se poslednjih nedelja često videti u Strazburu, na sastancima sa ključnim ljudima Parlamentarne skupštine Saveta Evrope.

Generalnog sekretara SE, inače, bira upravo Parlamentarna skupština ove organizacije, na preporuku Komiteta ministara.

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA