ÐILAS: Izbori će biti ove godine

 
  • 15

- Biće izbora ove godine u Srbiji pa će biti moguće da stranke pokažu svoje velike politike. Oni koji ne žele da se bave lokalnim problemima u svojoj opštini i gradu i ne treba da budu kandidati za odbornike - rekao je lider DS u okviru izborne kampanje za lokalne izbore u Zemunu

Lider Demokratske stanke Dragan Ðilas smatra da će u Srbiji ove godine biti održani izbori i da zato političke stranke na lokalnim izborima u Zemunu ne treba da se bave "velikom politikom", kao što to danas rade, već da pokažu ko su njihovi kandidati za predsednika opštine i odbornike.

Ðilas, koji je u okviru izborne kampanje za lokalne izbore u Zemunu, razgovarao sa građanima te opštine, poručio je da stranke treba da kažu šta nude Zemunu, a ne da pričaju o borbi protiv kriminala, korupcije i tajkuna, jer to nije tema za lokalne izbore.

- Biće izbora ove godine u Srbiji pa će biti moguće da stranke pokažu svoje velike politike. Oni koji ne žele da se bave lokalnim problemima u svojoj opštini i gradu i ne treba da budu kandidati za odbornike - rekao je Ðilas.

On je naveo i da lokalni izbori u Zemunu nisu izbori za predsednika Republike, već izbori u kojima se "nečije komšije i poznanici biraju za funkcije u opštini sa kojih sutra treba da se bore" da život u tom delu Beograda bude bolji.

- Ni na jednom bilbodru, osim predsednika stranaka, nema tih ljudi koji su kandidati. Izgleda kao da se te stranke malo stide svojih kandidata - rekao je Ðilas i dodao da je "DS svoje kandidate za predsednika opštine i odbornike stavila na bilborde".

Ðilas je naveo i da SNS treba da kaže da nije za to da Batajnica bude posebna opština, kao što se DS za to zalaže u poslednjih godinu i po dana.

- Nemojte pričati o decentralizaciji Beograda i o tome kako neko Zemunu uzima pare, u isto vreme kada dižete ruke za zakon koji će Beogradu i Zemunu uzeti osam milijardi dinara. Sa vašim zakonom neće biti para ni za Beograđane ni za Zemunce - poručio je Ðilas.

On je pozvao aktuelnu vlast da "ne štiti Zemun od Beograda, jer to nije fer i pošteno".

Lider DS je rekao i da mogu da se "prave kampanje" da je Most na Adi koštao i 450 miliona i dve milijarde i 100 milijardi, ali da to neće "sakriti istinu da je zemlja za godinu dana bez ikakve ekonomske ideje dovedena do bankrota i da za to danas treba da plate građani cele Srbije, Beograda i Zemuna".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vukašin

    26. maj 2013 | 15:53

    Demokratska stranka je propustila šansu koju je imala i pokazala je da je nesposoban da uradi bilo šta pozitivno ( toliko se kralo i radilo naopako da bolje da ništa nisu radili). Rejting stranke strmoglavo pada , mada mislim da ispod 7% neće ići. Đilas je menadžer, nema harizmu i mogućnost da bude vođa velike partije . I to je to.

  • Jumbo

    26. maj 2013 | 14:47

    Da nam Djitler bude premijer i da onda posece svo drvece.

  • Desko

    26. maj 2013 | 14:42

    Hoce ali ako promeni stranku i opšti lik jer narod poznaje ovakve i onakve

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA