Dačić: Vučić i ja nastavljamo razgovore s međunarodnom zajednicom

 
  • 3

- Za nas je veoma bitna stvar da neko slučajno ne protumači da ono što mi dogovoramo da sada ima neko značenje, u vidu nekih pogleda na statusna pitanja - kaže premijer Srbije

Premijer Srbije Ivica Dačić kaže za B92 da Aleksandar Vučić i on i nastavljaju razgovore sa međunarodnom zajednicom kako bi zatražili dodatne garancije za Srbe na KiM.

Sednica Vlade Srbije na kojoj bi, sudeći prema ranijim izjavama srpskih zvaničnika, mogao da bude razmatran plan primene "Briselskog sporazuma" Beograda i Prištine, najavljena je za nedelju.

- Za nas je veoma bitna stvar da neko slučajno ne protumači da ono što mi dogovoramo da sada ima neko značenje, u vidu nekih pogleda na statusna pitanja. Bitno je da se potvrdi da su ovi razgovori statusno neutralni, da oni ne prejudiciraju neki budući status, nego ćemo nastaviti razgovore sa predstavnicima međunarodne zajednice. Dogovorio sam i da se čujem telefonom sa Ketrin Ešton pre eventualne sednice vlade, tako da se nadam da ćemo u tom smislu imati razjašnjena sva neka sporana pitanja -  rekao je premijer Srbije za B92.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je da najpre treba pokušati da se za Srbe na Kosovu i Metohiji dobiju još neke garancije oko ključnih pitanja vezanih za implementaciju "Briselskog sporazuma".

(Telegraf.rs / Izvor: B92)

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale

    26. maj 2013 | 01:58

    Sta docekasmo dragi moji Srbi...

  • najprovokator

    26. maj 2013 | 08:29

    mene sramota kad ti pričaš i pretstavljas ovaj lep narod tako mali,zdepast,mutav,pijan...

  • najprovokator

    26. maj 2013 | 08:27

    pa ti neznas da pričaš ni srpski..mucas,zastajkujes,lupetas..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA