ÐILAS: Pričaju o decentralizaciji, a pare centralizuju

 
  • 8

- Puna su im usta decentralizacije, a pare centralizuju i oduzimaju lokalnim samoupravama sredstva kojima se subvencioniše boravak dece u vrtićima, prevoz i druga socijalna davanja - rekao je lider DS na završnoj konvenciji liste DS-LDP u Kosjeriću pred predstojeće lokalne izbore

Lider Demokratske stranke Dragan Ðilas optužio je - na završnoj konvenciji liste DS-LDP u Kosjeriću pred predstojeće lokalne izbore 26. maja u ovoj opštini - aktuelnu vlast u Srbiji za centralizaciju novca.

Đilas je pozvao vlast da kaže kada prestaje odgovornost demokrata za sve što je loše u zemlji, a kada će početi ona da bude odgovorna za ono što se dešava poslednjih skoro godinu dana od kada je na čelu države.

- Danas se u Srbiji opozicija ujedinila oko predloga poreskih zakona ministra Mlađana Dinkića, kako bi sprečila pljačku koja ne bi mogla da prođe bez podrške SNS-a i SPS-a. Ukoliko ovi predlozi izmene zakona o porezima i doprinosima prođu u Skupštini, biće krivi i Aleksandar Vučić i Ivica Dačić. Puna su im usta decentralizacije, a pare centralizuju i oduzimaju lokalnim samoupravama sredstva kojima se subvencioniše boravak dece u vrtićima, prevoz i druga socijalna davanja - rekao je Ðilas.

U Srbiji se teško živi i u prva četri meseca ove godine promet je manji za 15 odsto, a samo u martu je bio manji za 18 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

- Da li smo mi odgovorni i za to? - zapitao je Ðilas.

On je izrazio uverenje da će republički izbori biti ove godine.

- Izbora će biti, jer ova zemlja je danas na ivici bankrota i sa stopom kriminala koja je veća od početka godine - poručio je Ðilas.

On je pozvao je građane Kosjerića da 26. maja glasaju za listu DS-LDP .

- Razvoj Kosjerića je zaustavljen u prethodnih osam meseci od kada je vlast prekomponovana i na čelo opštine su došli naprednjaci. Na izborima u nedelju birate da li će on biti zaustavljen na još četiri godine - rekao je lider DS.

On je naglasio da se nada izbornoj pobedi u Kosjeriću, jer, kako je rekao, u odlučujućim trenucima narod ima pameti i zna za koga da glasa.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA