Đurić: Na red su došla pitanja imovine, crkve i učešća Srba u institucijama Prištine

 
  • 1

- Naša strana je predstavnicima Evropske komisije prenela zahtev da se otpočne sa dijalogom na visokom poltičkom nivou o pitanjima koja nisu obuhvaćena sporazumom - kaže savetnik predsednika Srbije Marko Đurić

Pregovarački tim Beograda preneo je danas predstavnicima Evropske komisije zahtev da se otpočne sa dijalogom o pitanjima koja nisu obuhvaćena sporazumom.

- Naša strana je prenela predstavnicima Evropske komisije zahtev da se otpočne sa dijalogom na visokom poltičkom nivou o pitanjima koja nisu obuhvaćena sporazumom, a koja su od životnog značaja za obe strane - potvrdio je član tima i savetnik predsednika Srbije Marko Ðurić.

To su pitanja imovine, položaja SPC, kao i uslovi za učesće Srba u centralnim institucijama Prištine.

- Za sada smo razgovarali bilateralno sa predstavnicima EU. Razgovori su otvoreni i složeni -  rekao je Ðurić.

Sastanak pregovaračkih timova Beograda i Prištine za primenu briselskog sporazuma počeo je u Briselu oko 14 sati. Ovo je njihov drugi sastanak otkako su predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić i kosovski premijer Hašim Tači parafirali sporazum 19. marta.

Beogradski tim, kao i prošlog puta, predvodi savetnik predsednika Srbije Marko Ðurić, a prištinski zamenik premijera Hajredin Kuči.

Ni članovi beogradskog ni prištinskog tima nisu davali izjave pre početka sastanka.

Evropsku komisiju u razgovorima predstavlja direktor za proširenje Fernando Ðentilini.

Prva runda razgovora timova za implementaciju održana je pre dve nedelje, bez dogovora.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je prištinska strana tom prilikom pokušala da nametne rešenja koja nisu deo sporazuma, kao i da će Beograd strogo voditi računa da se primeni samo ono što je predviđeno u parafiranom dokumentu.

(D. Z. / Tanjug)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA