Vučić: Vlast pustila Bojovića da pobegne

 
  • 0

Zamenik šefa SNS tvrdi da je neko od političara iz vlasti 2008. godine upozorio Luku Bojovića da napusti Srbiju

Zamenik šefa Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić postavio je pitanje bezbednosnim službama i premijeru ko je 2008. godine upozorio Luku Bojovića da napusti zemlju.

Vučić tvrdi da se neko od političara iz vlasti 2008. godine u jednom ugostiteljskom objektu u Beogradu sastao sa Bojovićem i, kako je naveo zamenik šefa SNS, upozorio ga da pobegne iz Srbije.

- Ako to nije istina, očekujemo da nam kažu da se niko od članova Vlade Srbije nije sastajao sa Bojovićem - rekao je Vučić na konferenciji za novinare ispred Vlade Srbije.

Prema njegovim rečima, SNS odgovor od bezbednosnih službi i premijera očekuju do srede 15. februara, kada će, ako ga ne dobiju, naprednjaci "saopštiti o čemu je reč".

- Da onda vidimo kako i zašto mnogi kriminalci iz Srbije lako pobegnu, a posle toga dobijaju upozorenja preko televizije kako i gde da se sklone, gde su locirani i gde nisu - dodao je Vučić.

"Zbog tajkuna nemamo elektrane"

Aleksandar Vučić je kritikovao Vladu Srbije zbog isključivanja struje privrednim subjektima, navodeći da su se problemi u elektroenergetskom sistemu mogli sprečiti izgradnjom novih objekata.

- Da su po 500 miliona evra na godišnjem nivou izdvajali samo u prethodnom mandatu, imali bismo najmanje dve nove elektrane - rekao je Vučić na konferenciji za novinare ispred Vlade Srbije.

On je naveo da zbog "političkih tajkuna Vojina Lazarevića i Vuka Hamovića" u poslednjih 12 godina u Srbiji nije izgrađen nijedan novi objekat - termoelektrana, hidroelektrana ili rudno polje.

- Oni su ti koji vedre i oblače u srpskoj energetici, dobijaju najveći profit, odlučuju da li će se i kako graditi - tvrdi zamenik šefa naprednjaka.

Osvrnuvši se na navode da lider Ujedinjenih regina Srbije Mlađan Dinkić neće u koalaciju sa SNS, Vučić je kazao da su naprednjaci srećni zbog toga, jer su Srbiji potrebne promene, a njih, kako je ocenio, ne mogu doneti ni Dinkić, ni Boris Tadić, ni Ivica Dačić.

(Tanjug)

Video: Konferencija povodom beogradske premijere filma "Megdan: Između vode i vatre" u Sava Centru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA