Većina građana smatra da je Srbija na dobrom putu

 
  • 9

Prema istraživanju sprovedenom na dan parafiranja predloga Briselskog sporazuma Beograda i Prištine, čak 60 odsto anketiranih građana podržavalo je odluku vlasti

Prema najnovijem istraživanju javnog mnjenja agencije "Stratedžik marketing" polovina ispitanih građana veruje da Srbija ide u dobrom pravcu, 33 odsto je suprotnog mišljenja, dok 55 odsto njih smatra da ova vlada može da popravi stanje u zemlji.

Prema istraživanju sprovedenom na dan parafiranja predloga Briselskog sporazuma Beograda i Prištine, čak 60 odsto anketiranih građana podržavalo je odluku premijera i vicepremijera Ivice Dačića i Aleksandra Vučića koja bi dovela do bržih evropskih integracija, dok je 23 odsto takav potez smatralo prodajom nacionalnih interesa.

Za ulazak Srbije u EU izjasnilo se 52 odsto anketiranih, 27 je bilo protiv. Za Predlog deklaracije o ustavnoj zaštiti prava Vojvodine 45 odsto je reklo da je separatizam, a sa tom ocenom se nije složilo 32 odsto.

Sudeći prema istraživanju, koje je objavio "Blic", političke teme ne zanimaju čak 63 odsto ispitanih, a glavna preokupacija i najveći problem za 76 odsto je nezaposlenost.

Tek potom sa 30 posto i manje slede pitanja korupcije, malih plata i penzija, Kosova, kriminala, siromaštva.

I dalje su institucije od najvećeg poverenja crkva, potom vojska, predsenik pa policija, među stranim državama jedino se veruje Rusiji, ubedljivo prva stranka po rejtingu je SNS koja je zadržala 43 odsto pristalica, sledi DS (17), pa SPS (13), DSS šest odsto, LDP pet odsto.

Ubedljivo najbolje ocenjeni političar je Aleksandar Vučić (51 odsto), potom Tomislav Nikolić (38), Ivica Dačić (37 odsto) i oni su i jedini za koje je bilo više pozitivnih nego negativnih ocena.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • русија

    3. maj 2013 | 08:29

    КОСОВО ЈЕ СРБИЈА

  • Skituljko

    3. maj 2013 | 09:08

    Meni su nesto sumnjiva ta istrazivanja...

  • Civijas

    3. maj 2013 | 09:06

    Srbija je ne na dobrom nego odlicnom putu da se ugasi,za godinu dana vladavine crveno crne koalicije ni jedna fabrika ili neko radno mesto nije otvoreno. Baca se prasina budalama u oci koje zive da bi citali o hapsenjima i aferama,pogledajte godinu iza vas i sve ce biti jasno,naravno onims koji nisu kupili mozak na pijaci ili kod kineza.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA