Izvinjenje Nikolića i hvale i kude!

 
  • 17

Izvinjenje predsednika Srbije za zločine koje su počinili pojedinci nad Bošnjacima u ime Srbije naišlo je na podršku, ali i osudu pojedinih političara i javnosti

Izvinjenje predsednika Srbije Tomislava Nikolića, u intervjuu BH televiziji, izazvalo je oprečne komentare političara i javnosti, te takav njegov potez neko podržava, dok drugi osuđuju.

Nikolić se tada izvinio za zločine koje su pojedinci počinili nad Bošnjacima u ime Srbije i srpskog naroda i zatražio "pomilovanje za Srbiju" zbog zločina u Srebrenici i najavio posetu Srebrenici.

- Klečim zbog toga, evo klečim i tražim pomilovanje za Srbiju zbog zločina koji je izvršen u Srebrenici. Izvinjavam se za zločine koje je u ime naše države i našeg naroda učinio bilo koji pojedinac - naveo je Nikolić.

Vesna Pešić kaže da izvinjenje predsednika Nikolića za zločine nad Bošnjacima vidi kao napredak i proces opamećivanja koji građani treba da podrže.

- Napravili smo korak da postanemo građanska država za koju sam se i ja zalagala i u tom kontekstu razumem i taj Nikolićev postupak. Vidim to kao proces opamećivanja Srbije i izlaženje iz ludila u kojem smo živeli - rekla je ona agenciji Beta.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da nema potrebe za komentarisanjem, niti javnim polemisanjem sa zvaničnicima Srbije, jer su prisni i srdačni odnosi sa Srbijom i njenim rukovodstvom prvorazredni interes Republike Srpske i njenih građana.

Dodik je dodao da Srbiji u vreme pregovora o Kosovu nisu potrebne dodatne teške teme.

- Siguran sam da će svaki građanin Republike Srpske, ali i Srbije zauzeti stav prema onome šta je rečeno, ali bilo bi loše otvarati javnu polemiku - kazao je predsednik RS.

HODŽAJ: NIKOLIĆ DA SE IZVINI I KOSOVU

Kosovski šef diplomatije Enver Hodžaj kaže da bi predsednik Tomislav Nikolić, nakon izvinjenja za zločine u BiH, trebalo da se izvini i za zločine na Kosovu.

- Izvinjenje srpskog predsednika za ratne zločine u Bosni je važno. On bi trebalo da se izvini i za ratne zločine na Kosovu, koje je sponzorisala srpska država - naveo je Hodžaj na svom nalogu na Tviteru.

Bez obzira na prošlost, nama je stalo da imamo dobre odnose sa Srbijom. Ne možemo biti stalno u svađi i sukobima - kaže Ejup Ganić.

(D. Z. / Agencije)

Video: Uručenje nagrade "Krisatalna koala" Radošu Bajiću

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dragan

    25. april 2013 | 16:52

    43 god. Sam mislio da sam Srbin. A moj pokojni deda Petar živeo u istoj zabludi 84. I muslimani su u zabludi?! Kad su mi ubija li oca(94-te) i dedu (69-te) psovali im majku Srpsku. Prosvetli nas neverni-Toma mr Nikolić.

  • Ja_licno

    25. april 2013 | 16:48

    A smetalo vam je sto se onaj prethodni izvinjavao? Evo vam sada ovaj kog ste vi izabrali, jos gori..

  • Glasac

    25. april 2013 | 20:28

    E moj Tomo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA