Grubješić: Sutra o redosledu tačaka i rokova dogovorenog sporazuma!

 
  • 0

- Razumem trenutni stav Srba sa Kosova i Metohije i ne očekujem da će oni taj stav promeniti već sutra nakon sastanka u Vladi Srbije - kaže potpredsednica Vlade

Potpredsednica Vlade Srbije za evropske integracije Suzana Grubješić izjavila je da će timovi za implementaciju briselskog sporazuma na sutrašnjem sastanku razgovarati o redosledu realizacije dogovorenih tačaka i rokovima njihove primene.

Ona je kazala da razume trenutni stav Srba sa Kosova i Metohije o sporazumu i da ne očekuje da će oni promeniti svoj stav već nakon sutrašnjeg sastanka u Vladi Srbije, jer je za to "potrebno dosta pregovora i sastanaka do kojih će sigurno doći".

- Razumem trenutni stav Srba sa Kosova i Metohije i ne očekujem da će oni taj stav promeniti već sutra nakon sastanka u Vladi Srbije, jer je za promenu stavova potrebno dosta pregovora i sastanaka, do kojih će sigurno doći - rekla je Grubješićeva za Radio-televiziju Vojvodine.

Na pitanje o ostavci Aleksandra Vulina na mesto direktora Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju, ona je kazala da je ostavka lični čin i da ne želi da je komentariše.

Ona ne očekuje da će nakon potpisivanja briselskog sporazuma uslediti "poplava" priznanja Kosova.

Kada je reč o dobijanju datuma za otpočinjanje pregovora sa EU, ona je navela da će evropski komesar Štefan File, koji sutra dolazi u Beograd, podrobnije objasniti izveštaj podnet Savetom ministara EU, koji je, kako je naglasila, za Srbiju najpovoljniji od svih prethodnih.

- Ne vidim način kako bi neko iz Evropske unije, posle onakvog izveštaja Ketrin Ešton, mogao da kaže da je protiv toga da Srbija dobije datum - rekla je potpredsednica Vlade za evropske integracije.

Grubješićeva je naglasila da Srbija spremno dočekuje dobijanje datuma i da je spremna da odmah krene u pregovore o pristupanju EU.

(D. Z. / Tanjug)

Video: Svečana akademija povodom obeležavanja 100 godina od osnivanja Instituta za javno zdravlje Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA