SNS postala član Evropske narodne partije

 
  • 6

Evropska narodna partija okuplja evropske stranke desnog centra i predstavlja najuticajniju političku grupaciju u Evropi

Srpska napredna stranka (SNS) na prolećnom zasedanju Parlamentarne skupštine Saveta Evrope u Strazburu primljena je u političku grupu Evropske narodne partije, najjače političke frakcije u Savetu Evrope, ali i u Evropskom parlamentu.

Odajući priznanje SNS na dosadašnjim postignutim rezultatima predsednik grupe Evropske narodne partije u Savetu Evrope Luka Volonte izrazio je očekivanje da će dalji napori na dostizanju ciljeva ove grupe evropskih narodnih partija ubrzo dovesti do članstva te partije u Evropsku narodnu partiju i u Briselu.

Posle glasanja za prijem SNS, kome je prisustvovao i predsedavajući Parlamentarne skupštine Saveta Evrope Žan Klod Minjon, predstavniku SNS i šefu naše delegacije u Strazburu, Aleksandri Ðurović upućene su čestitke i želje za uspešan rad u okviru ove političke grupacije u Savetu Evrope.

Inače, Evropska narodna partija okuplja evropske stranke desnog centra i predstavlja najuticajniju političku grupaciju u Evropi.

Značaj i uticaj Evropske narodne partije se proteže od Saveta Evrope do Evropskog parlamenta. Evropska narodna partija ima veliki uticaj na donošenje svih značajnih odluka u Evropskoj uniji, odnosno velikom broju evropskih država.

Punopravne članice su demohrišćanske i konzervativne stranke iz zemalja Evropske unije, a pridružene su iz Švajcarske, Norveške, Hrvatske i Srbije, pored njih postoje i stranke sa položajem posmatrača iz cele Evrope.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vrabac

    24. april 2013 | 13:24

    Tako i treba. Podrzavam.

  • KalamitiDzejn

    24. april 2013 | 13:20

    Svidja mi se ova saradnja sa svetom, bez poniznosti sa nase strane i konstantnog pristajanja na uslovljavanje.

  • Sofija

    24. april 2013 | 13:18

    Drago mi je da nova vlast uvidja znacaj saradnje sa svetskim silama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA