Janjić: Sporazum donosi sigurnost Srbima na KiM!

 
  • 1

- Sporazumom nije prekinuta pomoć Beograda, što je jako važno za Srbe na KiM, a u njegovim tačkama jasno se vidi da on omogućava sigurniji život Srbima na Kosovu - kaže politički komentator

Priznavanjem Zajednice srpskih opština prvi put su priznate institucije, što do sada nije bio slučaj, i na taj način će moći konkretno da se pomogne Srbima na Kosovu, kaže za Telegraf.rs Dušan Janjić, politički analitičar.

- Sporazumom nije prekinuta pomoć Beograda, što je jako važno za Srbe na KiM - tvrdi Janjić.

Bezbednost na Kosovu srpskom stanovništvu mora biti zagarantovana, jer odgovornost na sebe i zvanično preuzimaju i Kosovo i Evropska unija. Sporazumom je predviđena i bolja saradnja bezbednosnih službi, što će dovesti do suzbijanja kriminala, objašnjava ovaj analitičar.

- Sporazum će regulisati i situaciju na prelazima, niko se više ne buni, nema kolona, a i došlo je do pojeftinjenja robe, jer nema više monopolista koji su manipulisali u ekonomskoj sferi - kaže Janjić, i dodaje da će Prištinski univerzitet biti priznat, jer će izdavati diplome koje priznaje EU.

- Katastri će početi zvanično da funkcionišu, tako da će moći da se rešavaju imovinski sporovi. U tačkama Sporazuma jasno se vidi da on omogućava sigurniji život Srbima na Kosovu, ali je sada najvažnije raditi na njegovom sprovođenju - kaže Janjić, i naglašava da svako protivljenje sporazumu podriva političku stabilnost države Srbije i nikako ne doprinosi boljem životu Srba na KiM.

(Telegraf.rs)

Video: Lakićević: 8 dece poginulo u Srbiji u avgustu u saobraćajnim nesrećama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vitomir KM

    24. april 2013 | 10:36

    Da Janjicu, sigurnost tvome domu ali ne i nasim domovima. Molim te vise ne lupetaj, nego ako je ostvarena sigurnost pokupi familiju pa pravac KiM da zajedno zivimo u Tacijevom blagostanju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA