Skupština o Briselskom sporazumu u petak

Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović pretpostavlja da će dokument biti u formi izveštaja, te poslanici neće glasati o "ratifikaciji" sporazuma

  • 3

Sednica Skupštine Srbije o Briselskom sporazumu Srbije i Kosova biće u petak, 26. aprila, u 10 sati, rekao je danas predsednik Skupštine Nebojša Stefanović.

Posle sednice skupštinskog kolegijuma kojem su prisustvovali šefovi poslaničkih grupa, Stefanović je rekao da će na toj sednici biti premijer Ivica Dačić i svi ostali članovi Vlade.

Stefanović je rekao da će poslanici raspravljati o izveštaju Vlade o pregovorima u Briselu koji će sadržati sporazum. Vlada bi trebalo da sutra Skupštini dostavi taj tekst.

Upitan da li će poslanici glasati o tom dokumentu, Stefanović je rekao da to zavisi od samog dokumenta, ali da pretpostavlja da će biti u formi izveštaja, te poslanici neće glasati o "ratifikaciji" sporazuma.

Stefanović je kazao da će poslanici moći da raspravljaju o tom izveštaju i da se o njemu izjasne na način na koji to žele.

Na pitanje da li će predsednik Srbije Tomislav Nikolić prisustvovati sednici, Stefanović je rekao da na skupštinskom kolegijumu nije bilo tog zahteva.

Stefanović je kazao da je na kolegijumu, povodom podizanja tenzija u društvu i učestalih pretnji, dogovoreno da se apeluje na smirenje strasti.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • стрептомицин

    22. april 2013 | 16:26

    Јединствен случај у свету, да о овако важном питању као што је отуђење дела територије и предаја терористима, не одлучују чак ни посланици, а о референдуму да и не говоримо?! Пар марионета на власти су приватизовали целу Србију и њен заглупљен народ који не види или не жели да види шта раде.

  • Пера Ложач КМ

    22. april 2013 | 20:26

    Ко славио споразум, поп му на весељу певао

  • Aleksandar KM

    22. april 2013 | 23:09

    E ovo je pravi sPORAZum.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA