Osude pretnji Vučiću i Dačiću stižu sa svih strana!

 
  • 10

SNS, SPS, LSV, gradonačelnik Novog Sada i predsednik Skupštine Srbije osudili su pretnje premijeru Ivici Dačiću i vicepremijeru Aleksandru Vučiću

Brojne parlamentarne stranke osudile su pretnje koje su potpredsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću i premijeru Ivici Dačiću upućivane putem SMS-a zbog parafiranja predloga sporazuma Beograda i Prištine u Briselu.

- Socijalistička partija Srbije traži od svih državnih organa da najoštrije reaguju povodom pretnji koje su upućene premijeru Dačiću i najvišim državnim funkcionerima - izjavio je šef poslanika i predsednik Izvršnog odbora te stranke Branko Ružić.

SPS traži od državnih organa i da zaustave svaki pokušaj da se državi i njenim građanima, kao i Srbima na Kosovu i Metohiji, oduzme pravo na mirnu i sigurnu budućnost, rekao je Ružić Tanjugu.

- Svako pristojan i normalan zgrožen je primitivnim izlivima mržnje, kojima su danas posle organizovane akcije nekih minornih vanparlamentarnih stranaka izloženi premijer i predsednik SPS Ivica Dačić i najviši državni funkcioneri - istakao je Ružić.

Liga socijaldemokrata Vojvodine ocenila je da su policija i ostali nadležni organi sigurno u stanju da uđu u trag i procesuiraju sve one koji prete smrću najvišim državnim zvaničnicima i da država mora da pošalje jasnu poruku da se mržnja i teror više neće tolerisati.

- Na čelu te grupe svakako treba da budu oni koji su im dali broj ili brojeve telefona i tako ih, svesno ili nesvesno, podstakli da prete - navodi se u saopštenju LSV, u kojem se dodaje da ta stanka već duže vreme upozorava da su pretnje i nasilje u Srbiji prevazišli svaku meru.

Gradonačelnik Novog Sada i funkcioner SNS Miloš Vučević osudio je kao "skandalozno ponašanje funkcionera SRS".

- Prosto je neverovatno da političari tako grubo krše Ustavom zagarantovana prava građana, kada upravo oni treba da predstavljaju primer ponašanja i poštovanja zakonskih i moralnih principa - naveo je Vučević u saopštenju.

Pretnje najvišim državnim funkcionerima osudio je i predsednik Skupštine Srbije i funkcioner SNS Nebojša Stefanović, koji je poručio da su poruke koje su danas upućene Vučiću sramne, i naglasio da se predlogom sporazuma nije i neće priznati nezavisnost Kosova i Metohije.

Stefanović se nada da će država učiniti sve da pokaže snagu, a SNS, kako je rekao, stoji iza Vučića i podržava sve njegove odluke.

Radikali su danas u Beogradu, Novom Sadu i Kosovskoj Mitrovici delili prolaznicima brojeve mobilnih telefona premijera i vicepremijera i pozvali građane da na telefone Dačića i Vučića šalju SMS-ove i na taj način izraze nezadovoljstvo predlogom teksta briselskog sporazuma

Ministarstvo unutrašnjih poslova konsultovalo je Tužilaštvo u vezi letaka sa brojevima mobilnih telefona premijera i prvog potpredsednika Vlade i ministra odbrane, koje su članovi Srpske radikalne stranke delili danas pristalicama i građanima u više mesta u Srbiji.

(Telegraf.rs / Beta, Tanjug)

Video: Otvoren Sajam pirotskog sira i kačkavalja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • direktor koka kole

    20. april 2013 | 20:52

    Nista lakse nego nekome pretiti preko sms-a sa nekog broja koji je kupljen na trafici... Sve veliki junaci!

  • daniel

    20. april 2013 | 23:34

    Izglasati zakon da se da licna karta kao na zapadu kada se kupuje telefonski broj !!! E onda vise nema blamiranja sa laznim bombama i sa laznim ubistvima !!! U evropi za pretnju i lazne dojave i do pet godine zatvora

  • Kurbla

    21. april 2013 | 03:41

    SPS, LSV, SNS, LDP sve drustvo odabrano. Ovamo Vestervele cestita, Mur ih opravdava, jos im samo Klinton i Bler fale. Kao uplasili se od par poruka od Sarovica, koje su poslate u petak u 13:58, pre sklapanja sporazuma. Izveli vojsku na ulice da se narod isprepada. Kome nije jasno ciji igraci vode vladu Srbije, i da li pokusavaju da nam zadaju zavrsni smrtni udarac nek samo nastavi da ih podrzava. Od takvih im pomoci nema.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA