DS pita Nikolića: Hoće li Srbija opet biti crna rupa?

 
  • 5

- Nikolić nije zaboravio izraze koje je koristio kao zamenik Vojislava Šešelja, što pokazuje da on nije odustao od radikalskih stavova i retorike - kažu u DS-u

Demokratska stranka smatra da intervju predsednika Srbije Tomislava Nikolića "Hepi televiziji" pokazuje da on nije odustao od "radikalskih stavova i retorike".

Demokrate u saopštenju tvrde da Nikolić "u Evropskoj uniji ponovo vidi neprijatelja" i pitaju "da li da očekujemo da će nam uskoro ponovo poručivati da će Srbija biti crna rupa na zlatnom tepihu Evropske unije".

Povodom Nikolićevih zamerki Vladi Vojvodine zbog momenata u kome je predložila usvajanje Deklaracije o zaštiti ustavnih i zakonskih prava AP Vojvodine, DS pita da li je Vlada Vojvodine imala načina da zna da on "ne govori istinu" kada je 11. marta sa pregovora o Kosovu i Metohiji izašao tvrdeći da je Priština popustila i da će sporazum biti postignut za deset dana.

Demokrate postavljaju i pitanje gde je 100 milijardi investicija u narednih deset godina koje je najavljivao u predizbornoj kampanji, gde je 10 milijardi investicija godišnje i da li zna da ova vlada nije realizovala nijednu investiciju za skoro godinu dana.

U DS smatraju i da Nikolić "nije zaboravio ni izraze koje je koristio kao zamenik Vojislava Šešelja" jer političke neistomišljenike naziva "hijenama" koje pokušavaju da uruše Srbiju i pitaju:

"S obzirom na to da predsednik očigledno ima različitu politiku od Vlade Republike Srbije, da li će isti rečnik primeniti na sve političke neistomišljenike?"

Demokrate kažu da očekuju odgovore na pitanja i podsećaju predsednika da je "građanima još uvek dužan da obelodani sve informacije koje je tvrdio da ima o izbornoj krađi, kao i da im saopšti koliko dugo i na koji način je studirao".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Odalović: "Zabrana ulaska srpske robe na KiM svima donela samo štetu"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA