SNS ušao u vlast u Dimitrovgradu

 
  • 1

Novu većinu, uz naprednjake, činiće novoformirana grupacija "Zajedno za Srbiju" Dušana Petrovića, LDP, koalicija Demokratska partije Bugara i URS, kao i DSS

U Skupštini opštine Dimitrovgrad formirana je nova odbornička većina, o čemu je danas potpisan koalicioni sporazum.

Umesto DS, SPS, GG "Pravda i solidarnost" i Demokratske partije Bugara, koje su do sada bile na vlasti, novu većinu činiće novoformirana grupacija "Zajedno za Srbiju" Dušana Petrovića, LDP, koalicija Demokratska partije Bugara i URS, zatim SNS i DSS.

Time je formirana većina sa 18 od ukupno 29 odborničkih mandata lokalne vlasti.

Do prekomponovanja vlasti je došlo nakon što je nedavno odborničku grupu DS napustilo osam od ukupno 15 odbornika i formiralo "Zajedno za Srbiju".

Kako je nakon potpisivanja sporazuma rečeno, nova sednica opštinskog parlamenta očekuje se 23. aprila, a za mesto novog predsednika opštine Dimitrovgrad biće predložen Nebojša Ivanov iz URS, dok će njegov zamenik biti Zoran Petrov, doskorašnji predsednik dimitrovgradskih demokrata koji je sada u grupaciji Dušana Petrovića.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ralexic

    16. april 2013 | 19:37

    Taj z.petrov je savremeni politicar tipa cvijana,verka stevanovica i da ne nabrajam dalje ima ih mnogo kojima je cilj uvek isti VLAST.Kakva ideologija kakvi bakraci.U modi je stranka na vlasti a nakon svakih izbora menja se i moda.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA