Evropska komisija odlaže izveštaj o Srbiji

 
  • 2

Izveštaj bi mogao da bude odložen "na nekoliko dana" kako bi Beogradu i Prištini bilo obezbeđeno još vremena da nastave razgovore

Evropska komisija će najverovatnije odložiti izveštaj o Srbiji, na osnovu kog je zemlja trebalo da dobije datum za početak pristupnih pregovora Evropskoj uniji.

Agencija Rojters javlja, pozivajući se na diplomatske izvore, da bi izveštaj o napretku Srbije mogao da bude odložen "na nekoliko dana" kako bi Beogradu i Prištini bilo obezbeđeno još vremena da nastave razgovore.

Prethodno, u diplomatskim krugovima u EU je potvrđeno da će se premijer Srbije Ivica Dačić sastati sutra u Briselu sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem. Visoka predstavnica za spoljnu politiku Ketrin Ešton najverovatnije će prisustvovati tom sastanku.

Izveštaj je, danas oko 16 časova, trebalo da predstavi evropski komesar za proširenje Štefan File, a o Predlogu rezolucije o Srbiji sutra je trebalo da  raspravlja Evropski parlament. File je trebalo da predstavi izveštaj o unutrašnjim reformama, regionalnoj saradnji i naporima na suzbijanju korupcije i organizovanog kriminala u Srbiji u poslednjih šest meseci.

Izveštaj je trebalo da sadrži i kratak pregled toka dijaloga Beograda i Prištine, koji je ranije ovog meseca okončan bez dogovora o stepenu autonomije za Srbe na severu Kosova.

(Telegraf / Tanjug)

Video: Uništena granata iz Prvog svetskog rata u Deliblatskoj peščari

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • darko

    16. april 2013 | 17:17

    Au brate što su se navrzli ko svinja na masan džak !

  • nostradamus

    16. april 2013 | 16:46

    Dobicete vi autonomiju za Vojvodinu zaboravite Kosovo..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA