VULIN: Dijalog za Srbiju jedino rešenje!

 
  • 1

Beograd je izrazio jasnu spremnost za nastavak dijaloga sa Prištinom, rekao je direktor Vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju

Direktor Vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin izjavio je danas u Banjskoj kod Zvečana da je Beograd izrazio jasnu spremnost za nastavak dijaloga sa Prištinom i da je razgovor jedini put da se dođe do rešenja.

Vulin je rekao da ni format razgovora, ni konkretni rokovi ne zavise od nas.

- Što se nas tiče, mogli smo da nastavimo (dijalog) i gde smo stali istog onog dana kada nismo prihvatili sporazum - kazao je Vulin.

On je rekao da je Srbija izrazila jasnu spremnost da hoće da nastavi razgovore jer je to, kako je ocenio, jedini način i put, odbacivši nasilje kao mogućnost za rešavanje kosovskog problema.

- Kao rešenje ostaje samo dijalog. Što se nas tiče, naša vrata su otvorena i to ne zavisi od nas - rekao je Vulin.

Direktor Kancelarije za KiM je dodao da ne razume zašto bi nepristajanje na određeni sporazum značilo prestanak dijaloga, prestanak razgovora i da to samo znači da se nismo dogovorili i da treba nastaviti sa radom.

Na pitanje ima li saznanja da će evropski komesar za proširenje Štefan File posredovati u razgovorima, jer su pojedini beogradskei mediji najavili takvu mogućnost, Vulin je odgovorio da nema nikakvih direktnih saznanja o tome.

Vulin je danas posetio manastir Banjsku na severu Kosova, a prethodno je u Kosovskoj Mitrovici razgovarao sa predstavnicima Srba sa severa pokrajine.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Službeni glasnik promocija knjiga 1 - RADNO

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Emigranat

    15. april 2013 | 11:16

    Vulin je rekao da problemi na Kosovo postoje vekovima! Prvi put i skoro prva istinita deklaracija od Vlade Srbije! On je zaboravio da kaze: Problemi na Kosovo postoje od kada su razni (fasisticki, genocidarni, kriminalni) Srpski Rezimi OKUPIRALI Kosovo!!! Al sada hvala bogu, Kosovo je NEZAVISNA I SUVERENA DRZAVA, a "ministri" poput Vulini i njegove cetnicke bande mogu da kazu sta god hoce. Prijatno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA