VUČEVIĆ: Izmene Deklaracije neprihvatljive, izbori neminovni

 
  • 2

- Ukoliko Pajtić ne podnese ostavku i ne dođe do vanrednih izbora, ponovo će se protestovati pred Banovinom - rekao je član predsedništva SNS i gradonačelnik Novog Sada

Peticijom tražimo da predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić povuče secesionistički akt Deklaraciju o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Vojvodine, podnese ostavku i da se dogovorimo o raspisivanju vanrednih pokrajinskih izbora, rekao je Miloš Vučević, član predsedništva SNS i gradonačelnik Novog Sada.

U centru Novog Sada, pored gorostasnog spomenika Svetozaru Miletiću, vođi austrougarskih Srba u borbi za prisajedinjenje Srbiji, u nedelju, 95 godina posle istorijskog događaja, pisala se peticija za smenu vlasti u Vojvodini. Zbog, kako tvrdi opozicija, težnji ka secesiji.

- Posle veoma uspešnog protesta, nastavljamo politički legitimnu i legalnu bitku za promenu vlasti u Vojvodini. Peticija nije ograničena vremenskim rokom. Želimo da pružimo mogućnost što većem broju građana Vojvodine da se izjasne i podrže zahteve za promenu vlasti – rekao je Vučević  u intervjuu "Novostima".

On, povodom najave Bojana Pajtića da je Deklaracija podložna izmenama, kaže da kompromisa nema.

- Taj dokument kako god da se preradi, ne može biti prihvatljiv. Osim teksta, sporan je razlog njenog donošenja, kao i objavljivanje koje je tempirano u najtežem političkom trenutku po Srbiju – rekao je gradonačelnik Novog Sada.

Prema njegovim rečima, ukoliko Pajtić ne podnese ostavku i ne dođe do vanrednih izbora, ponovo će se protestovati pred Banovinom.

Vučević kaže da ga poslednja dešavanja podsećaju na "crnogorski scenario".

- Reč je o pokušaju deobe istog naroda. U Vojvodini živi 70 odsto Srba, a nas aktuelna vlast pokušava da udalji od Srbije pod izgovorom regionalizma i istorijskih prava stečenih prisajedinjenjem. Tu dileme nema! To je jasno potenciranje teze da Srbija i Vojvodina nisu jedna država, već da su u braku koji se može raskinuti zbog "nepomirljivih razlika" – rekao je Vučević.

Gradonačelnik Novog Sada naglašava da je apsolutno netačno da se SNS zalaže za gašenje autonomije i navodi da je "Deklaracija napisana u Pajtićevom kabinetu, odnosno po njegovoj porudžbini".

(Telegraf.rs / Izvor: Tanjug, Novosti)

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pivo 0.5

    15. april 2013 | 10:19

    Вучевићу,не лупетај!!!

  • Komsija

    15. april 2013 | 12:58

    Vucevicu, i ja mislim da bi to bilo veoma interesantno. Samo ne znam, da li si svestan sta pricas. Ako i malo imas mozga,pogledaj ko te podrzava,iz koje stranke dolazis,sta nam je ta stranka uradila od devedesete pa nadalje..i jos nesto..mislim da bi mozda i trebalo da bude izbora, pa da vas konacno izbrisemo sa politicke pozornice Vojvodine, i mesto ustupimo nekom ko ima ideju kako da nas sto pre izvuce iz ovog s..anja, razvije i priblizi evropskim standardima i vrednostima.Ti Vucevicu, zajedno sa svojim pajtasima idi resi neke druge stvari,ostavi Vojvodinu ljudima koji znaju da rade, da cene ono sto Vojvodina jeste, a ti i bagra oko tebe nikad necete razumeti. I ne treba. Srecno ti bilo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA