Vulin: Na Kosovu se ne sme ponoviti nasilje!

- Na pregovorima svako pokazao svoje pravo lice. Država Srbija je pokazala da hoće mir, da je spremna na kompromise i da hoće da se dogovori - rekao je direktor vladine Kancelarije za KiM

  • 4

Direktor vladine Kancelarije za KiM Aleksandar Vulin tokom posete Suvom Grlu gde Srbi žive u okruženju rekao je da je na pregovorima svako pokazao svoje pravo lice i zatražio od međunarodne zajednice da "u skladu sa silom i vlašću koju ima preuzme odgovornost koja toj sili i vlasti pripada i da se jasno odredi da nasilje na KiM ne sme da se dozvoli".

- Država Srbija je pokazala da hoće mir, da je spremna na kompromise i da hoće da se dogovori, oni koji zveckaju oružjem i oni koji upućuju pretnje zapravo govore da ih više zanima teritorija - rekao je Vulin.

Vulin je od međunarodne zajednice takođe zatražio da se "jasno odredi prema izjavama Hašima Tačija i jasno kaže da li stoji iza njegovih izjava".

Vulin je u Suvom Grlu razgovarao sa žiteljima i lokalnom samoupravom opštine Srbica, i obećao da će Vlada RS učiniti sve da omogući lepše odrastanje 120 mališana koji tamo žive i ponovio da pregovarački tim Beograda neće pristati ni na jedno rešenje koje nije u skladu s interesima i bez saglasnosti Srba sa Kosova i Metohije i Skupštine RS.

- Nijedno radno mesto nećemo ugasiti, nema prestanka finansiranja i, šta god da se dogovaramo u pregovorima koji će se nastaviti, vodićemo računa o svim Srbima na KiM - obećao je Vulin i istakao da je "bezbednost pitanje svih pitanja i zato insistiramo da zajednica srpskih opština ima izvršna ovlašćenja u oblasti policije i pravosuđa jer bez naše policije i pravosuđa neće biti moguće da osiguramo našu bezbednost, a bez toga nema dogovora ni oko čega".

On je bećao da će kosovski dodatak biti drugačije raspoređen jer, kako je rekao, "nije pravedno da samo oni koji rade dobijaju kosovski dodatak, to nije ekonomska kategorija, već je to zahvalnost države Srbije zato što živite na najtežem području u Republici".

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA