Čanak državnom vrhu: Budite mudri, odaberite EU!

Lider LSV Nenad Čanak u otvorenom pismu pozvao predsednika Srbije Tomislava Nikolića i predsednika i prvog potpredsednika Vlade Ivicu Dačića i Aleksandra Vučića da, odlučujući o ponudi rešenja za Kosovo, postupe hrabro i u interesu svih građana

  • 13

Lider LSV Nenad Čanak pozvao je državni vrh Srbije da, odlučujući o ponudi rešenja za Kosovo, odabere nastavak puta Srbije ka Evropskoj uniji.

Čanak je u otvorenom pismu pozvao predsednika Srbije Tomislava Nikolića i predsednika i prvog potpredsednika Vlade Ivicu Dačića i Aleksandra Vučića da postupe hrabro, mudro i u interesu svih građana.

- Na pitanju Kosova i Metohije odrediće se ne samo sudbina građana Kosova, nego i sudbina svih građana Republike Srbije. Ujedno, to je pitanje koje će na dugi rok odrediti put i zbivanja u čitavom regionu - napisao je predsednik LSV.

Po njegovim rečima, tešku poziciju dodatno opterećuju "patriotske" lekcije onih koji sami nisu bili u stanju da doprinesu rešenju i za čijih mandata su neopravdano velike sume novca otišle na sumnjive projekte na Kosovu, a šverc je cvetao.

- Srbija mora konačno da se suoči sa svojim problemima. Odlučite se za nastavak puta Srbije ka EU. EU je dokazani prijatelj koji je do sada na razne načine pomagao Srbiju i demokratske procese u njoj. Prijatelj koji ne priča bajke nego i pomaže - naveo je Čanak.

Dodao je da članstvo u EU briše granice i može da pomogne u vezi s mnogim pitanjima koja se danas čine kao tvrda i nerešiva, što će omogućiti da Srbija bolje pomaže građanima za čiju je budućnost danas zabrinuta.

- Ukoliko se odlučite za nastavak evropskog puta, znajte da možete, u vezi s tim pitanjem, računati na podršku LSV i naših poslanika - zaključio je Čanak.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    5. april 2013 | 15:59

    Nemoj samo ti da nam pomažeš i savetuješ nas.. Znam da nam misliš samo dobro..

  • Marko

    5. april 2013 | 16:08

    Zar ovaj jos nije u zatvoru? Sramota za drzavu da sme uopste da daje izjave covek koji je za vreme rata isticao da je vojvodina hrvatska.

  • Aleksandar KM

    5. april 2013 | 16:00

    Jedi g.....a idiote jedan separatisticki. Da, nek izaberu EU, pa ces ti lako da odvojis Vojvodinu. Malo mac.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA