VUČIĆ: Srbija mora da bira između dva loša rešenja

 
  • 32

Mi moramo hitno da se opredelimo između dve stvari od kojih nijedna za Srbiju nije laka. Šta god da uradimo, svako od nas nosiće težak teret, rekao je prvi potpredsednik Vlade

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić poručio je da je plan ponuđen u dijalogu Beograda i Prištine veoma loš za naš narod, ali i da je nepostizanje sporazuma veoma loše za Srbiju.

- Srbija je u dramatično teškoj situaciji, biramo između dve teške stvari: prihvatanja veoma lošeg plana za Srbe na severu Kosova i odbijanja da potpišemo sporazum sa EU. Moramo pokušati da dobijemo datum i da nađemo zajednički jezik sa zapadnim silama. Veliko je pitanje da li ćemo uspeti i veliki je rizik - rekao je prvi potpredsednik Vlade.

On je rekao da stvari svakako moraju da se rešavaju razgovorom.

- I kad smo imali rat, morali smo jednom da sednemo da razgovaramo. Mi moramo hitno da se opredelimo između dve stvari od kojih nijedna za Srbiju nije laka. Šta god da uradimo, svako od nas nosiće težak teret - poručio je Vučić.

Kako je objasnio, Srbija bi do utorka trebalo da se izjasni može li da prihvati određene stvari ili ne.

- Nema tu velike tajne. Ja ću biti veoma otvoren prema građanima Srbije. Uopšte neću da lažem ljude i da govorim da je reč o nečemu divnom - dodao je on.

Gostujući u "Dnevniku" RTS  Vučić je rekao da bi nepostizanje sporazuma praktično značilo zatvorena vrata Srbiji u svetu i manje novca za naš budžet.

- Nismo išli da se dodvoravamo bilo kome. Išli smo da predstavljamo naš narod i zemlju - poručio je Vučić, ali i dodao da je njihov posao i to da kažu šta su posledice i prihvatanja i odbijanja.

Na pitanje zašto je ponudio ostavku pemijeru Ivici Dačiću, Vučić je odgovorio da je to učinio u trenutku kada je "bilo jasno da ćemo dobiti papir  na kojem će biti uzmi ili ostavi ili da će nam biti pročitano nešto za šta je mislio da nije fer i da ne zaslužuje našu pažnju".

- Ne pada mi na pamet da prodajemo narodu rog za sveću - rekao je Vučić.

Na pitanje zašto je ponudio ostavku premijeru Ivici Dačiću, Vučić je odgovorio da je to učinio u trenutku kada je "bilo jasno da ćemo dobiti papir  na kojem će biti uzmi ili ostavi ili da će nam biti pročitano nešto za šta ja mislim da nije opravdano".

Podsetimo, delegacije Beograda i Prištine nisu uspele da postignu dogovor ni tokom osme runde pregovora u Briselu.

(E. T.)

Video: Svečana akademija povodom obeležavanja 100 godina od osnivanja Instituta za javno zdravlje Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Niki

    3. april 2013 | 20:48

    Proglasi okupaciju KiM, okreni se svojoj zemlji. Vise Srbija treba evropi nego EU Srbiji. Da je obrnuto sigurno nebi toliko navaljivali. Plase se prodora rusije. Iskoristite to. Taciju reci da njegov ustav nije nista drugo nego farsa. On je terorista, pa se tako i odnositi prema njemu. Prestati tretirati KiM kao drzavu, ona je po nasem ustavu NASA zemlja, sve ostalo je ne vazece. Siptari imaju Albaniju pa izvolte. Nedaj te KiM. Dosta je vise ucene, ne prodajte prolivenu krv Za otazbinu.

  • ДАШОНИ

    3. april 2013 | 21:03

    НЕЋЕМООООООО ОНДА У ЗЛОЧИНАЧКУ ДРУЖИНУ ЕУ , НЕЋЕМООООООО , ДОСТАААААА ЈЕ БИЛОООО ПОНИЖЕЊАААА

  • marko

    3. april 2013 | 20:24

    Daj da glasamo! Necemo u eu! Cuvajmo nase srbe na kosovu! Kad smo do sad mogli sami ne mogu nam nista.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA