Fini: Srbija ispunila sve uslove

 
  • 0

"Ispiti su završeni i položeni" poručio je Đanfranko Fini i dodao da je Srbija ispunila sve uslove za dobijanje statusa kandidata za članstvo u Evropskoj uniji 1.marta

Predsednik Poslaničkog doma Italije Ðanfranko Fini rekao je da je Srbija ispunila sve uslove i da treba da dobije status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji 1.marta.

"Ispiti su završeni i položeni", poručio je Fini posle susreta sa predsednicom Narodne skupštine Srbije, Slavicom Ðukić Dejanović.

Italijanski zvaničnik je istakao da je priznavanje statusa kandidata Srbiji ne samo u njenom interesu, već i u interesu EU.

Na pitanje novinara da li za Srbiju postoji uslov do kraja ove nedelje postigne dogovor o regionalnom predstavljanju Prištine, kako bi dobila status kandidata, on je rekao da nema takvih "ultimativnih rokova i ultimatuma".

"Nemam takve informacije. Svi znamo da je to pitanje uslov, ali nemam informacije da je to uslov bez kojeg se ne može ići dalje", rekao je Fini.

Sa Finijem se složila i predsednica srpskog parlamenta, rekavši da ni ona nema takve informacije. Prema njenim rečima, susret sa Finijem je dobar pokazatelj intenzivnih bilateralnih odnosa dveju zemalja.

Predsednica Narodne skupštine je, takođe, podsetila da Srbija uživa veliku podršku Italije u procesu evrointegracija.

Fini boravi u jednodnevnoj poseti Srbiji, a na početku posete sastao se sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem. U centru pažnje razgovora sa Tadićem bili su bilateralni odnosi i unapređenje ekonomske saradnje dveju zemalja.

Predsednik Tadić izrazio je, takođe, zahvalnost svom gostu na podršci Italije evropskim integracijama Srbije, saopštila je pres-služba predsednika Srbije.

Fini će se tokom dana sastati i sa predsednicima poslaničkih grupa u parlamentu, kao i sa ministrom unustrašnjih poslova Ivicom Dačićem.

Video: Uručenje nagrade "Krisatalna koala" Radošu Bajiću

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA